Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Daļa Ukrainas F-16 tiks izvietota ārvalstu aviobāzēs

Daļa no F-16 iznīcinātājiem, kurus rietumvalstis nodos Ukrainai, tiks izvietota ārvalstu aviobāzēs, paziņoja Ukrainas Gaisa spēku Aviācijas pavēlniecības priekšnieks Serhijs Holubcovs.

Pēc viņa teiktā, tieši Ukrainas teritorijā tiks izvietoti tik daudz F-16, kas atbilst apmācīto pilotu skaitam. Pārējie iznīcinātāji tiks turēti rezervē "drošās aviācijas bāzēs" ārzemēs, lai "nebūtu mērķi šeit". Pēc Holubcova teiktā, šīs lidmašīnas netiks tieši iesaistītas kaujas operācijās, bet gan kalpos, lai aizstātu bojātās lidmašīnas. Tāpat dažas no lidmašīnām atradīsies pilotu un personāla apmācības centros. "Tās būs Ukrainas lidmašīnas, kas tiks izmantotas mūsu pašu pilotu apmācībai," uzsvēra Holubcovs.

Viņš arī atgādināja, ka četras valstis - Beļģija, Dānija, Norvēģija un Nīderlande - jau ir piekritušas nodot Ukrainai savus iznīcinātājus F-16. Runājot par nodoto lidmašīnu skaitu, viņš precizēja, ka runa ir par 30-40 vienībām, taču nākotnē šis skaits var palielināties. Pēc Holubcova teiktā, viņš ir pārliecināts, ka F-16 ieradīsies Ukrainā jau šogad un ka vismaz viena eskadriļa (trīs līdz sešas lidmašīnas) varēs piedalīties kaujas operācijās.

Ne visas valstis, kas nodos savus F-16 iznīcinātājus Ukrainai, ļāvušas tos izmantot uzbrukumiem mērķiem Krievijas teritorijā. Pret to iebildusi Beļģija, bet tajā pašā laikā Dānija un Nīderlande atbalstījušas F-16 izmantošanu, lai uzbruktu mērķiem Krievijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits