Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Dānijai nav "plāna B" eirozonas sabrukšanas gadījumā

Dānijai nav "plāna B" eirozonas sabrukšanas gadījumā, taču ir cerības, ka šāds plāns būs valstīm, kurās tiek izmantots eiro, vai kādām citām zemēm, norādīja Dānijas vēstnieks Pērs Karlsens.

"Nē, mums nav "plāna B", jo neesam eirozonā, - ja kas tāds notiks, tad varbūt kādam citam ir "plāns B". Šāda krīze var būt ļoti bīstama, jo ievērojamu daļu preču eksportējam uz Vāciju, tāpēc nezinu, kas notiks pēc negatīvākā scenārija iestāšanās," uz jautājumu, vai ir kāds "plāns B", ar ko novērst eirozonas sabrukšanas bīstamību, piemēram, attiecībā uz eksportētājiem, atbildēja vēstnieks.

Dānija kopā ar pārējām valstīm cīnās, lai eiro paliktu. Lai gan dāņi nav eirozonā, viņi lielā mērā atbalsta šo sistēmu. Dānijas krona ir piesaistīta eiro, un Dānija atbalsta eirozonas valstis. "Attiecībā uz iespēju, ka eirozona varētu sabrukt, es labāk negribētu domāt par to, ka šāda iespēja pastāv," skaidroja Karlsens.

Norādot uz diplomātiskā korektuma ievērošanu, vēstnieks sacīja, ka nevar sniegt Latvijai padomu jautājumā par pievienošanos eirozonai. "Pie mums politiķi vēlas iestāties eirozonā, bet tauta ir nobalsojusi pret to, ja nemaldos, divas reizes. Ja jau paši nevaram izlemt - politiķi grib vienu, bet tauta citu -, tad nebūtu pareizi izteikt padomu Latvijai. Tāpēc tas ir jūsu valdības un tautas ziņā, pa kuru ceļu doties," akcentēja vēstnieks.

Viņš atzina, ka daļa Dānijas iedzīvotāju izjūt, ka eiro nav pati stabilākā valūta, tāpēc arī sabiedrībā nav vērojams plašs atbalsts, lai ieviestu eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits