Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eiropa arī varētu ieviest ceļošanas ierobežojumus koronavīrusa dēļ

Eiropas valstu valdības varētu apsvērt iespēju, kā to jau ir izdarījušas ASV, noteikt aizliegumu ieceļot ārzemniekiem, kas nesen bijuši Ķīnā, lai mazinātu koronavīrusa izplatīšanās riskus, otrdien pavēstīja Vācijas un Francijas veselības ministri.

"Patiešām, ir jautājums par iespējamiem ceļošanas ierobežojumiem vai vismaz (ceļotāju) pārbaužu pastiprināšanu uz robežas," pēc tikšanās Parīzē ar Francijas veselības ministri Agnesi Bizīnu sacīja Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns.

Šādi viņš atbildēja uz jautājumu, vai Eiropa varētu apsvērt līdzīga aizlieguma ieviešanu, kādu jau ir ieviesušas ASV. Ķīna pārmetusi Vašingtonai, ka tā ar šo lēmumu vairo paniku.

Nebūtu nekādas jēgas, ja Eiropā aizliegumu noteiktu tikai viena valsts, sacīja Špāns, ņemot vērā, ka robežas Eiropas valstu starpā netiek kontrolētas.

Francijas ministre atzina, ka ceļošanas ierobežošana "Eiropas ministriem ir viens no jautājumiem. Mums Šengenas zonā ir vajadzīgs saskaņots lēmums".

Vācijas un Francijas ministri lūgs ES prezidējošo valsti Horvātiju tuvāko dienu laikā sasaukt veselības ministru sanāksmi, lai tiktu apspriesti turpmākie soļi, kas būtu sperami koronavīrusa krīzes sakarā.

Top komentāri

reptilis
r
Tikko Euronews paziņoja,ka ES nav tiesību pārbaudīt Ķīnā ražoto pārtiku......latviešiem vajadzētu atcerēties,kādas prasības bija ,lai Latvija kaut ko varētu ievest ES....un ,kādas prasības lauksaimniekiem un pārtikas ražotājiem bija ,lai iestātos ES.....laikam esmu palaidis kaut ko gar ausīm - kurā brīdī Ķīna iestājās ES?????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits