Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

EK ierosina saīsināta darba laika shēmu Covid-19 krīzes laikā

Eiropas Komisija (EK) vēlas izveidot Eiropas Savienībā (ES) nodarbinātības shēmu, kurā darbinieki strādātu saīsinātu darba laiku, kamēr uzņēmumi pārvar Covid-19 dēļ radušos krīzi.

"Tūkstošiem spēcīgu un veselīgu uzņēmumu piedzīvo grūtības pašreizējās krīzes dēļ," trešdien norādījusi EK prezidente Urzula fon der Leiena. "Un tāpēc mums jāattīsta saīsināta darba laika koncepcija."

Jaunā shēma ļautu darba devējiem paturēt darbā cilvēkus pat tad, kad uzņēmuma darbība ir apstājusies, tā vietā, piemēram, piedāvājot viņiem apmācību, sacīja Leiena.

Līdzīgas shēmas vairākās ES valstīs izrādījās veiksmīgas pēc 2008.gada finanšu krīzes, norādīja EK prezidente.

Covid-19 pandēmijas dēļ ES draud smaga recesija un bezdarba pieaugums. Cīņā pret šo slimību Eiropas valstīs ieviesti stingri ierobežojumi, tostarp slēgti restorāni, veikali un ražotnes.

Itālija un Spānija, kur līdz šim bijis augsts bezdarba līmenis, sevišķi jaunu cilvēku vidū, ir Covid-19 smagāk skartās valstis Eiropā.

Leiena sacīja, ka jaunā nodarbinātības shēma paredzēta, lai palīdzētu Spānijai un Itālijai un visām citām valstīm, kuras smagi skāris Covid-19.

Saskaņā ar šodien publicētajiem oficiālajiem statistikas datiem bezdarba līmenis eirozonā pirms Covid-19 krīzes februārī bija noslīdējis līdz 7,3%.

Visā ES bezdarba līmenis februārī bija 6,5% jeb bez darba bija gandrīz 14 miljoni cilvēku, tostarp 12 miljoni eirozonā, aplēsis ES statistikas birojs Eurostat.

Top komentāri

brisele
b
Šie cilvēki un viņu šmuckantora ir pierādījuši savu totālo bezjēdzību problēmu priekšā, kuras jārisina ātri, gudri un vienoti. Gan pēc loģikas gan pēc morāles šai šmuckantorai vajadzētu pašlikvidēties, nevis turpināt smuki dirst.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits