Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

EP debatēs par vardarbīga labējā ekstrēmisma bīstamību

Eiropas Parlamentā pirmdien paredzētas debates par vardarbīga labējā ekstrēmisma bīstamību, ņemot vērā neseno uzbrukumu sinagogai Hallē, Vācijā, liecina komisijas darba kārtība.

9.oktobrī 27 gadus vecais Saksijas-Anhaltes iedzīvotājs Štefans B. sarīkoja apšaudi Vācijas pilsētā Hallē, vēlāk atzīstoties noziegumos un skaidrojot, ka rīkojies ultralabēju un antisemītisku motīvu vadīts.

Vīrietis nogalināja divus cilvēkus, kad viņam neizdevās iekļūt sinagogā. Nespēdams uzlauzt sinagogas durvis, viņš pie tās nošāva kādu sievieti, bet vēlāk pāris kvartālus tālāk atklāja uguni uz kebabu ēstuvi, nogalinot tur kādu vīrieti.

Uzbrukums vairāk nekā pusstundu tika tiešraidē straumēts spēļu platformā Twitch.

Vācijas varasiestādes iepriekš uzbrukumu nodevēja par terorismu un norādīja, ka Štefans B. vēlējies imitēt līdzīgus iepriekš veiktus uzbrukumus un lai pēc tam tiktu imitēts pats.

Vācijas mediji vēstīja, ka uzbrucējs internetā izlicis antisemītisku "manifestu". Avīze Die Welt raksta, ka 1.oktobrī internetā izliktais "manifests" ir aptuveni desmit lappuses garš, rakstīts angļu valodā un tajā tieši minēts plāns uzbrukt sinagogai Hallē jūdaisma svētku Yom Kippur laikā. "Manifestā" redzami arī ieroči un munīcija, kuru vēlāk izmantoja uzbrucējs.

Top komentāri

Pepe
P
Eiropas Parlamentā savēlētie kreisie ekstrēmisti un devianti debatēs par vardarbīga labējā ekstrēmisma bīstamību.
abi labi, bāz tik maisā
a
Tā vietā, lai runātu, ka jebkura vardarbība ir bīstama, viņi grib runāt tikai par vienu no vardarbības veidiem, šādā veidā radot iespaidu, ka citu nokrāsu vardarbība ir laba.
ekstrēmisms ir ekstrēmisms
e
Neviens nav labāks (vai sliktāks) par otru. Vai "kreiso" boļševiku zvērības bija labākas par, teiksim, "labējā" Franko noziegumiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits