Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

EP deputāti aicina EK aktīvāk risināt pašreizējo cenu pieaugumu

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti aicina Eiropas Komisiju (EK) aktīvāk risināt pašreizējo cenu pieaugumu, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Viņš norādīja, ka EP šodien ar Eiropas Savienības (ES) Padomi un EK apsprieda Ukrainā notiekošā kara ietekmi uz sabiedrību un ekonomiku, kā arī negaidītās peļņas nodokļa ieviešanu.

ES Padomes prezidentvalsts Čehija un EK uzsvēra, ka jau tiek īstenoti pasākumi, lai nodrošinātu alternatīvus enerģijas piegādes avotus, samazinātu enerģijas pieprasījumu un risinātu augstās elektroenerģijas un gāzes cenas tirgū.

EK priekšsēdētājas vietnieks Valdis Dombrovskis (JV) uzsvēra, ka dalībvalstīm ir jānodrošina pasākumu vēršana tieši uz neaizsargātākajiem iedzīvotājiem, jo vispārējs fiskālais atbalsts veicinātu inflāciju. Tāpat viņš aicināja īstenot piesardzīgu fiskālo politiku, kas nepalielina inflāciju.

Daži EP deputāti aicināja ES strādāt pie solidaritātes pasākumu kopuma ziemai ar fiskāliem pārskaitījumiem, lai kompensētu enerģijas izmaksas, savukārt citi ierosināja izveidot "vairogu", kas aizsargātu iedzīvotājus un uzņēmumus. Vēl citi deputāti mudināja ES mazināt hipotekāro kredītu mainīgo procentu likmju risku un brīdināja, ka valstu fiskālie pasākumi nedrīkst kropļot konkurenci kopīgajā tirgū.

Savā 2022.gada 5.oktobra rezolūcijā EP aicināja ES primāri sniegt atbalstu visneaizsargātākajiem iedzīvotājiem un prasīja vairāk ārkārtas pasākumu, lai mazinātu strauji augošo enerģijas cenu spiedienu uz Eiropas mājsaimniecībām un uzņēmumiem.

Deputāti arī norādīja, ka ir vajadzīgi turpmāki pasākumi, lai ieviestu nodokli negaidītai peļņai. EK jau ir izklāstījusi savus plānus par pagaidu nodevu, ko tā sauc par solidaritātes nodokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits