Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

EP rīkos ārkārtas plenārsesiju par pasākumiem Covid-19 pandēmijas apkarošanai

Eiropas Parlaments (EP) 16.aprīlī un 17.aprīlī rīkos ārkārtas plenārsesiju, lai strādātu pie pasākumiem Covid-19 pandēmijas apkarošanai, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

EP priekšsēdētājs Dāvids Sasoli un politisko grupu vadītāji, kas veido Priekšsēdētāju konferenci, ceturtdienas rītā attālinātā sanāksmē vienojās 16. un 17.aprīlī sasaukt ārkārtas plenārsesiju Briselē.

EP deputātu darba kārtībā būs debates ar Eiropas Savienības (ES) Padomi un Eiropas Komisiju (EK), kā arī balsojums par rezolūciju, kurā EP paudīs savas prasības attiecībā uz saskaņotu ES rīcību cīņā pret Covid-19 pandēmiju un tās sekām.

EP būšot gatavs balsot arī par visiem tiesību aktu vai budžeta priekšlikumiem, ko līdz tam laikam būs sagatavojusi un iesniegusi EK.

Priekšsēdētāju konference atjaunināja arī EP darba kalendāru, lai noteiktu papildu datumus EP vadības struktūru, komiteju un politisko grupu attālinātajām sanāksmēm.

Politisko grupu vadītāji sanāksmē pauda bažas par ārkārtas pasākumiem, kas nesen pieņemti Ungārijā.

Ungārijas parlaments pirmdien apstiprinājis likumprojektu, ar kuru premjerministra Viktora Orbāna valdībai koronavīrusa pandēmijas apstākļos tiek piešķirtas ārkārtas pilnvaras, tiesa gan, nenosakot beigu datumu jauno pilnvaru termiņam.

Likumprojektā arī ietverti soļi pret viltus informāciju, dažos raisot bažas, ka valdība varētu likumu izmantot, lai vērstos pret neatkarīgajiem medijiem.

Lielākā daļa politisko grupu lūdza priekšsēdētāju Sasoli paust EP bažas vēstulē EK, lūdzot novērtēt situāciju un apsvērt iespēju aktivizēt Līguma par ES 7.panta procedūru. Šī procedūra ļautu ES izvirzīt prasības, lai novērstu Eiropas pamatvērtību apdraudējumu.

 

Top komentāri

Kas tālāk?
K
ES Tiesa: Polija, Ungārija un Čehija pārkāpušas ES tiesības, neuzņemot patvēruma meklētājus...
hmm
h
Vislabākais, ko EP varētu izdarīt, ir likvidēties. Eiropas Savienībā 80% likumu tiek pieņemti Briselē, kura rūpējas par visu ko - par afrikāņiem, noziedzniekiem, nelegālajiem imigrantiem, zaļo kursu, bet tikai ne par Eiropas tautām. Ja visus likumus pieņemtu pašas valstis, tad lielākajā Eiropas daļā nebūtu nekādas epidēmijas. Visas robežas būtu slēgtas jau februārī un vīrusa izplatība tiktu apturēta.
nogalina Covid dēļ
n
28 gadus vecais itālis Antonio De Peiss piezvanījis policijai un atzinies, ka nogalinājis savu draudzeni Lorēnu Kvarantu (27), jo partnere viņu aplipinājusi ar bīstamo koronavīrusu. Vēl tikai dažas dienas pirms traģēdijas, jaunais vīrietis, kurš pats strādā medicīnas jomā, sociālajos tīklos sirsnīgi apsveica partneri, ka viņa saņēmusi ārstes diplomu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits