Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Erdogans aicina Grieķiju "atvērt vārtus" un ļaut migrantiem doties uz Eiropu

Pieaugot spriedzei pie Turcijas un Grieķijas robežas, Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans svētdien aicinājis Grieķiju "atvērt vārtus" migrantiem, ļaujot viņiem doties uz citām Eiropas valstīm.

"Grieķija, es vēršos pie tevis - atver vārtus un atbrīvojies no šīs nastas," Erdogans izteicies Starptautiskajai sieviešu dienai veltītā televīzijas uzrunā no Stambulas.

"Ļauj viņiem doties uz citām Eiropas valstīm! Grieķija, šie cilvēki nenāk, lai paliktu pie tevis, viņi nāk, lai dotos uz citām Eiropas valstīm. Kāpēc tevi tas uztrauc? Vienkārši atver vārtus!"

Vienlaikus viņš norādījis, ka pirmdien dosies uz Beļģiju, lai runātu ar Eiropas Savienības (ES) amatpersonām par migrācijas problēmu un situāciju Sīrijas ziemeļos, un cer atgriezties mājās ar risinājumiem. Kā tviterī apliecinājis prezidenta pārstāvis, Erdoans gatavojas tikties ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu.

Ankara apsūdzējusi Grieķijas robežsargus, ka viņi aizvadītajā nedēļā šāvuši uz diviem migrantiem, bet Atēna šīs apsūdzības noraida.

Kā ziņots, Turcija pagājušajā ceturtdienā pavēstīja, ka vairs neliks šķēršļus migrantiem, kuri vēlas doties uz Eiropu, un pēc šī paziņojuma robežas virzienā sākās masveidīga nelegālo imigrantu plūsma. Starp tiem, kas šobrīd drūzmējas pie Grieķijas robežas vairums, šķiet, ir afgāņi, taču viņu vidū ir arī daudzu citu valstu pilsoņi, tostarp irāņi, irākieši, bangladešieši un sīrieši.

Pēdējās nedēļas laikā Grieķijai piederošajās Egejas jūrā salās no Turcijas ieradušies vairāk nekā 1700 migrantu, bet Erdoans piektdien savas valsts krasta apsardzei deva rīkojumu neļaut migrantiem doties šajā bīstamajā ceļā.

Turcija, kurā jau uzturas aptuveni 3,6 miljoni sīriešu bēgļu, apgalvo, ka tā bijusi spiesta atvieglot robežkontroli, jo nesaņem pietiekamu atbalstu bēgļu uzturēšanai, un pieprasījusi lielāku palīdzību no ES šajā jomā. Taču ES apgalvo, ka pilda savu daļu no vienošanās, ko 2016.gadā noslēdza ar Turciju par migrācijas plūsmas ierobežošanu no Sīrijas. 

Lēmumu par robežas atvēršanu Erdoans pieņēma pēc situācijas saasināšanās Sīrijas Idlibas provincē.

Top komentāri

Def
D
Tas turku mēsls galīgi debils palicis!! Malači grieķi,sargājiet robežas.Un ja vajag šaujiet virsū tiem vazaņķiem.
Bijušais zemessargs
B
Erdagan tev vajadzētu pa purnu sadot, mēsls tāds.
ļuļa
ļ
starp citu, pirms pāris dienām erdogans teica, ka sūtīs uz eiropu vēl vairāk migrantu, ka drīz viņu būs tik daudz, ka neviena valsts vairs nevarēs uzturēt kārtību, ka valdības kritīs, eiropā tiks radīts haoss un neviens eiropietis uz ielas vairs nevarēs justies droši. jautājums pēc būtības - kāpēc diena neziņo par šiem erdogana izlēcieniem. tālāk - kāpēc eiropa tikai skatās un bola acis, tā vietā, lai nekavējoties ieviestu pret turciju drastiskas sankcijas un kāpēc vēl joprojām nav pārtrauktas iestāšanās sarunas ES??? ak jā, un vēl - pirms nakts turku armijas bruņumašīna mēģināja nojaukt žogu uz grieķiju, lai izlaistu cauri migrantus. video var atrast youtūbē. tāpat video, kur turku armijas kuteris uzbrūk grieķu krasta apsardzes kuterim. tā ir klaji naidīga rīcība, faktiski kara pietiekums, kāpēc par to netiek skaļi kliegts un informēts? iedomāsimies, ja krievi ko tādu darītu, kas par haju iesāktos. kāpēc šādas cūcības tiek pieciestas no turku puses?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits