Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ES finansēs Covid-19 pacientu pārvešanu pār valstu robežām

Eiropas Savienība (ES) paredz piešķirt 220 miljonus eiro Covid-19 pacientu pārvešanai no pandēmijas smagi skartām valstīm uz kaimiņvalstīm, kurās ir liekas slimnīcu gultas, ceturtdien paziņoja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Runājot pēc videokonferences ar 27 ES dalībvalstu līderiem, fon der Leiena aicināja šīs valstis dalīties ar datiem par pandēmiju, jo "labai naudas izmantošanai ir vajadzīga laba informācijas apmaiņa".

ES valstu līderi dzirdēja aicinājumus uz lielāku koordināciju savās atbildēs uz pandēmiju, kas atkal piemeklē Eiropu otrā vilnī, kurš strauji pārspēj sākotnējo katastrofu martā un aprīlī.

Viņi tika aicināti neslēgt savas robežas viens otram un sadarboties, lai dalītos ar labākajām metodēm vīrusa kontrolēšanai un sagatavotos iespējamas vakcīnas izplatīšanai.

Vācijas kanclere Angela Merkele paziņoja ES valstu līderiem, ka "koordinēta Eiropas pieeja ir ļoti svarīga pandēmijas apkarošanai". 

"Sevišķi Vācijai kā valstij Eiropas viducī ir svarīgi, lai robežas paliktu atvērtas, lai būtu funkcionējošs ekonomikas cikls un lai mēs cīnītos pret pandēmiju kopā," teica Merkele.

Fon der Leiena, kas bija zinātniece epidemioloģe pirms iesaistīšanās Vācijas politikā, sacīja, ka "masveidīga testēšana" būtu svarīga krīzes pārvarēšanai, un aicināja dalībvalstis pieņemt kopīgus standartus ātrai antigēnu testēšanai.

Neformālā videokonference, kuru rīkoja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels, tuvākajos mēnešos var kļūt par daļēji regulāru forumu ES līderiem, lai koordinētu reakciju uz pandēmiju. 

ES klātienes samiti ir atlikti, lai novērstu augstu amatpersonu ekspozīciju uz Covid-19 un vīrusa tālāku izplatīšanu, jo pandēmija ir smagi skārusi Beļģiju, sevišķi Briseli.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits