Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ES iegulda vairāk nekā 110 miljonus eiro integrētajos vides un klimata aizsardzības projektos

Eiropas Komisija (EK) paziņojusi par vairāk nekā 110 miljonu eiro investīcijām programmas Life integrētajos vides un klimata aizsardzības projektos, kas atlasīti pēc uzaicinājuma iesniegt priekšlikumus 2020.gadā, aģentūru LETA informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā.

Finansējums atbalstīs jaunus nozīmīgus vides un klimata projektus 11 Eiropas Savienības (ES) valstīs - Kiprā, Čehijā, Dānijā, Igaunijā, Somijā, Francijā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Polijā un Slovēnijā. Projekti veicina zaļo atveseļošanu no Covid-19 pandēmijas un atbalsta Eiropas zaļā kursa mērķus līdz 2050.gadam padarīt ES klimatneitrālu un panākt nulles piesārņojumu.

Pēc EK paustā, tie ir piemēri darbībām, kuru mērķis ir sasniegt galvenos Eiropas zaļā kursa mērķus saskaņā ar ES Biodaudzveidības stratēģiju 2030.gadam un ES aprites ekonomikas rīcības plānu. Integrēto projektu īpatnība ir apstāklis, ka tie dalībvalstīm palīdz izmantot papildu ES finansējuma avotus, to vidū lauksaimniecības fondus, struktūrfondus, reģionālos un pētniecības fondus, kā arī nacionālos līdzekļus un privātā sektora investīcijas. Kopumā paredzams, ka 11 projekti piesaistīs vairāk nekā 10 miljardus eiro papildu līdzekļu, ievērojami papildinot šodien piešķirtos līdzekļus, kas ļaus panākt reālas pārmaiņas uz vietas.

Programma Life ir ES instruments vides un klimatrīcības pasākumu finansēšanai. Tā darbojas kopš 1992.gada un visā ES un ārpus tās robežām ir līdzfinansējusi vairāk nekā 5500 projektu. EK programmas Life finansējumu laikposmam no 2021. līdz 2027.gadam ir palielinājusi par gandrīz 60%. Tagad tas ir 5,4 miljardi eiro. Programmai Life patlaban ir četras apakšprogrammas: daba un bioloģiskā daudzveidība, aprites ekonomika un dzīves kvalitāte, klimata pārmaiņu mazināšana un pielāgošanās tām, un pāreja uz tīru enerģiju.

Programma Life nodrošina finansējumu integrētajiem projektiem. Šie projekti atbalsta ES vides un klimata tiesību aktu un rīcībpolitiku īstenošanu reģionālā, vairāku reģionu, valstu vai starpvalstu līmenī. Tie dalībvalstīm palīdz panākt atbilstību svarīgiem ES tiesību aktiem sešās jomās: dabas aizsardzība, ūdens, gaiss, atkritumu apsaimniekošana, klimata pārmaiņu mazināšana un pielāgošanās klimata pārmaiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits