Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ES vienojas līdz 2030. gadam samazināt siltumnīcefekta gāzu izmešus par 55%

Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji Briselē notiekošajā samitā vienojušies, ka bloka valstis līdz 2030.gadam samazinās siltumnīcefekta gāzu izmešus par 55%, salīdzinot ar 1990.gada līmeni.

"Eiropa ir līdere cīņā pret klimata pārmaiņām. Mēs nolēmām samazināt siltumnīcefekta gāzu izmešus par vismaz 55% līdz 2030.gadam," tviterī ierakstīja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Vienošanās tika panākta desmit stundu ilgās sarunās, kas sākās ceturtdienas vakarā un turpinājās līdz piektdienas rītam.

Līdzšinējais mērķis paredzēja siltumnīcefekta gāzu izmešus samazināt par 40% salīdzinājumā ar 2030.gada līmeni. Tomēr septembrī Eiropas Komisija ierosināja šo mērķi palielināt līdz 55%.

Pret mērķa palielināšanu iebilda Polija un citas valstis, kuru ekonomikā liela nozīme ir akmeņogļu ieguvei un izmantošanai enerģijas ražošanā. Šīm valstīm paredzēts sniegt palīdzību no ES līdzekļiem, lai kompensētu akmeņogļu lomas samazināšanu.

Jaunais mērķis  "nepārprotami nostāda mūs uz ceļa, kas ved uz klimata neitralitāti 2050.gadā", tvītoja Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits