Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Fico atentātā pret viņu vaino naidu, ko radījusi opozīcija un Sorosa mediji

Atentātā 15. maijā sašautais Slovākijas populistiskais premjerministrs Roberts Fico publiskotā video paziņojis, ka piedod uzbrucējam, un teicis, ka varētu atgriezties pie darba pienākumu pildīšanas jūnija beigās, vēsta BBC. Vienlaikus viņš vainojis opozīciju, valdību kritizējošos medijus, no ārvalstīm naudu saņemošās nevalstiskās organizācijas par naida un netolerances klimata radīšanu valstī, kas novedis pie atentāta.

"Ir laiks spert pirmo soli, kas ir piedošana. Manī nav naida pret svešinieku, kas sašāva mani. Es juridiski nevērsīšos pret viņu un neprasīšu kompensēt nodarīto. Es viņam piedodu un ļaušu viņam pašam saprast, ko viņš izdarīja, kāpēc viņš to izdarīja. Galu galā ir acīmredzams, ka viņš bija tikai vēstnesis ļaunumam un politiskajam naidam, ko politiski nesekmīgā un neapmierinātā opozīcija ir radījusi Slovākijā neiedomājamās proporcijās," premjerministra teikto citē Euronews.

Viņš arī paziņoja, ka opozīcijas "vardarbīgos un naidpilnos pārspīlējumus" pret demokrātiski ievēlēto valdību nekritizējot starptautiskās organizācijas tāpēc, ka opozīcijas uzskati saskanot ar Rietumu politiku Ukrainas jautājumā. Opozīcija izmantojot to, ka kolektīvie Rietumi cenšas uzspiest konkrētu ārpolitiku Ukrainas jautājumā, ignorējot mazās valstis, kas cenšoties izvēlēties suverēnu pašu ceļu. Premjers paziņoja, ka Eiropas Savienībā pārstājušas eksistēt tiesības uz atšķirīgu viedokli. BBC atgādina, ka R. Fico iestājas pret militāro palīdzību Ukrainai un ir teicis, ka Rietumi nepamatoti demonizējot Vladimiru Putinu.

R. Fico videouzrunā arī aicināja "pret valdību iestājošos" medijus, īpaši tos, kuri daļēji pieder uzņēmumiem, kas saistīti ar Džordžu Sorosu, kā arī no ārzemēm finansētās NVO un opozīciju nemazināt savu atbildību tādas atmosfēras radīšanā, kas noveda pie atentāta.

71 gadu vecais bijušais apsargs un literāru darbu autors Jurajs Cintula 15. maijā izvilka pistoli un raidīja piecus šāvienus R. Fico virzienā, kad premjerministrs Handlovas pilsētas ielās apsveicinājās ar iedzīvotājiem. Divas no lodēm trāpīja viņam vēderā, viena – plecā. J. Cintulam izvirzītas apsūdzības slepkavības mēģinājumā. Viņš paziņojis, ka nav vēlējies nogalināt R. Fico, vien panākt, lai viņš nevarētu pildīt premjerministra pienākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits