Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Francijā protestu dēļ arī nedēļas nogalē sagaidāma transporta kustības paralīze

Franciju arī nedēļas nogalē sagaida transporta sistēmas paralīze, arodbiedrībām turpinot protestus pret prezidenta Emanuela Makrona iecerēto pensiju sistēmas reformu.

Streiki, kas sākās ceturtdien, atgādina situāciju 1995.gada ziemā, kad trīs nedēļas ilgie plašie protesti piespieda toreizējo valdību mainīt savu savu sociālo politiku.

Arodbiedrības sola streikus turpināt arī nākamajā nedēļā, bet otrdien paredzētas kārtējās masu demonstrācijas.

Situāciju cer izmantot arī "dzelteno vestu" kustība, kas pēdējā laikā bija apsīkusi, un sestdien visā Francijā paredzētas dažādas protesta akcijas.

Tomēr premjerministrs Eduārs Filips piektdien paziņojis, ka valdība negrasās atteikties no iecerētās reformas, lai gan ir gatava to īstenot pakāpeniskāk.

Dzelzceļa uzņēmums SNCF brīdina, ka nedēļas nogalē satiksmes traucējumi nemazināsies un ka kursēs tikai desmit līdz 15% no ātrvilcieniem un vilcieniem reģionālajos maršrutos.

Stipri traucēta būs arī Parīzes metro sistēma, un deviņās no 16 metro līnijām kustība būs pilnībā pārtraukta, piecas darbosies daļēji, bet satiksme būs normāla tikai divās, kurās kursē automātiskie vilcieni bez vadītāja.

Traucēta būs arī starptautisko ātrvilcienu Eurostar un Thalys kustība.

Tikmēr gaisa satiksme, kuru streiki ietekmējuši mazāk, atgriezīsies gandrīz pie normālas darbības.

Top komentāri

reptilis
r
Tiko Euronews stāstīja cik tūkstošus strādnieku zaudēs darbu Vācijā autobūvē dēļ ""zaļās""politikas....Atcerējos vecos ""labos""laikus PSRSā un vārdu -Pašapmāns! Kā kompartijas kongresos uzstājās Grētas Tumbergas un aicināja vecos krabjus vest uz komunismu jauno paaudzi. Tā arī tagad nomenklatūra sev pietuvināto Grētu laiž uz skatuves un tautai stāsta - redziet - TAUTA PRASA, lai jums uzliek nodokļus par auto lietošanu...par labu ēšanu...par lidošanu...par ūdeni...par dzīvošanu,jo dzīvojot jūs kaitējiet dabai! Un pats trakākais,ka stulbie ļautiņi,kuri nav dzīvojuši ""attīstītā sociālismā"" balso vēlēšanās par cilvēkiem,kuri viņus sauc par maitām....,bet laikam jau ir viss jānoved līdz pilnīgam absurdam ...līdz pilnīgam sabrukumam...
Irlielāmērāticams
I
ka Makrons, kurš jau tā ir bijis gana oriģināls... varētu pārsteigt pēc saldā sociālisma tvīkstošo franču tautu... un arī pats pieteikt streiku! Tauta streiko pret Makronu, bet Makrons - pret tautu! Ko tādu vēsture vēl nebūtu redzējusi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits