Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Francija sola izraidīt ārvalstu futbola huligānus

Francijas valdība svētdien izraidīt huligāniskus futbola līdzjutējus ārzemniekus un paziņoja, ka viņu vardarbība Eiropas futbola čempionāta laikā novirza policijas uzmanību no cīņas pret terorismu.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs paziņoja, ka devis vietējām amatpersonām norādījumu izsniegt izraidīšanas rīkojumus "visiem ārvalstu līdzjutējiem, kuru uzvedība traucē sabiedrisko kārtību".

"Viņu uzvedība novirza policijas uzmanību no tās primārās misijas - aizsargāt mūsu valsti no terorisma draudiem,” uzsvēra ministrs.

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka incidentos, kas saistīti ar futbola čempionātu, kopš piektdienas aizturēti 116 cilvēki. No aizturētajiem 63 vēl atrodas apcietinājumā, bet pārējie ir atbrīvoti. Trīs cilvēki jau izraidīti, un vēl pieciem aizliegta iebraukšana Francijā.

Francija rīko Eiropas futbola čempionātu, kurā piedalās 24 valstu komandas, lai gan valstī vēl ir spēkā ārkārtas stāvoklis, kas tika izsludināts pēc Parīzes teroraktiem, kuros novembrī islāma ekstrēmisti noslepkavoja 130 cilvēkus.

Kaznēvs norādīja, ka, reaģējot uz iereibušo līdzjutēju sadursmēm Marseļā, pieprasījis ierobežot alkohola tirdzniecību un patēriņu pilsētās, kur tiek rīkots futbola čempionāts.

Kautiņos Marseļā, kas nav rimušies trīs dienas pēc kārtas, pamatā iesaistīti Krievijas un Anglijas līdzjutēji.

Arī Lillē Vācijas un Ukrainas līdzjutēju sadursmēs svētdien divi cilvēki tika viegli ievainoti. Savukārt Albānijas pilsonis, kurš sestdien tika aizturēts par kaušanos ar viesi no Anglijas, ir nopratināts Lilles policijā un viņam jāatstāj Francija.

Vēl 25 cilvēkiem Francijas ziemeļos tika liegts ierasties valstī no Beļģijas, un daži no viņiem bija policijas sastādītos futbola huligānu sarakstos.

Policija Parīzē svētdien aizturēja 15 cilvēkus saistībā ar čempionātu, bet atteicās sniegt sīkākas ziņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits