Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Francijas valdība noraida Parīzes mēra lūgumu par parku atvēršanu

Francijas valdība otrdien noraidījusi Parīzes mēra lūgumu no jauna atvērt pandēmijas karantīnas režīma dēļ slēgtos pilsētas parkus. Dienu pirms tam galvaspilsētā bija novērojama stingro izolēšanās noteikumu pārkāpšana, parīziešiem priecājoties par ierobežojumu atcelšanas sākumu.

Mērs Anna Idalgo tviterī pavēstīja, ka viņa no jauna iesniegusi lūgumu par kopš marta vidus slēgto parku atvēršanu, "ņemot vērā parīziešu vajadzības, jo Parīze ir ļoti blīvi apdzīvota pilsēta".

Visiem parku apmeklētājiem būtu jābūt apliktām sejas maskām, un Idalgo arī norādīja, ka tam būtu jākļūst par obligātu prasību pilsētas ielās.

Dienu iepriekš parīzieši pulcējās lielā skaitā publiskās vietās. Cilvēki bieži bija redzami smejoties, apkampjoties, kopīgi ieturot maltītes, par spīti valdības mudinājumiem ievērot sociālo distancēšanos, lai mazinātu vīrusa izplatības riskus.

Senmartēna kanāla krastos iejaukties bija spiesta policija, lai izklīdinātu svinētāju pulcēšanos, savukārt iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs jau aizliedzis alkoholisko dzērienu lietošanu pilsētas kanālu un upju krastos.

Francija pirmdien sāka piesardzīgi atvieglot karantīnas režīma prasības, tomēr tā dēvētajās "sarkanās zonas" teritorijās, arī Parīzē un apkārtējā Ildefransas reģionā, trauksmes līmenis saglabājas augsts līdz ar prasībām ievērot stingrus piesardzības pasākumus.

Šo piesardzības pasākumu ietvaros joprojām ir slēgtas kafejnīcas, restorāni, bāri, daudzas skolas un parki. Vienkopus aizliegts pulcēties vairāk nekā desmit cilvēkiem.

Maskas sabiedriskajā transportā ir obligātas visā valstī, bet citās publiskajās vietās tās nav jāvalkā. Arī skolotājiem masku valkāšana ir obligāta.

Veselības ministrs Olivjē Vērans noraidīja Idalgo lūgumu par parku atvēršanu, par viņas ideju noteikt masku valkāšanu obligātu neizsakoties.

"Nē, mēs neatvērsim parkus un dārzus Parīzē un Ildefransā, nedz citos reģionos, kas klasificēti kā "sarkanās zonas"," sacīja ministrs.

"Parādoties saulei, tas cilvēkiem var būt pārāk vilinoši - pulcēties grupās, kas ir pārāk lielas, un neievērot sociālās distancēšanās pasākumus" skaidroja Vērans.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Francijā pārsniedzis 26 000, un pirmdien tika ziņots par 263 jauniem nāves gadījumiem.

Uzņēmumiem atsākot darbību un cilvēkiem atgriežoties darbā, nerimst bažas par vēl vienu uzliesmojuma vilni.

Top komentāri

reptilis
r
Vislielākā dezinformācijas organizācija faktiski ir izrādījusies organizācija,kurai būtu jācīnās ar slimībām -Pasaules VO ar tās vadītāju ar dīvaino uzvārdu... viņi meloja,ka vīruss netiek nodots no cilvēka cilvēkam...viņi neaizliedza lidojumus (un pat kaunināja tos ,kuri aizliedza) no Ķīnas....viņi meloja ,ka vīruss ir izplatījies no tirgus..,lai gan Ķīnas valdība zināja ,ka vīruss ir pasprucis no laboratorijas Uhaņā. Vai tādiem cilvēkiem jau sen nav jābūt atceltiem no amatiem?Vai nav jābūt neatkarīgai izmeklēšanai? Kamēr nebūs izmeklēšanas un vainīgie sodīti ,tikmēr baumas turpināsies.
Edvins Eglitis
Francijai nepieciesams vismaz vel 5-7 miljonu niggerii lai istenot savu "multikulturalism" un isto Eiropas Savienibas neieveloto vadibas ieceri Eiropas cilvecei . Cik no Franicjas melnajiem ir isti Francijas patrioti?
WTF
W
Ja, franci galigi degradejusies.. Marseljezu butu atcerejusies, kadi tur vardi. Sie ir mikstie, birokrati un bankieru ieliktenis Makrons sos vada ka mazos susurinus. Jocigi,ka nav nekadu protestu Francija.. Pat Vacija tauta riko protestus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits