Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Igaunijas premjers: Savisārs veicina Krievijas ietekmi

Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips atzīst, ka sestdien paredzētā Krievijas dzelzceļa prezidenta Vladimira Jakuņina viesošanās Igaunijā izraisa aizdomas par tās īstajiem mērķiem, kā arī uzsver, ka ikviens, kurš tiksies ar bijušo VDK virsnieku V. Jakuņinu, radīs pār sevi neuzticības ēnu, raksta Postimees.ru.

V. Jakuņina vārds Igaunijā cieši saistās ar Tallinas mēru Edgaru Savisāru. Pagājušā gada nogalē mediju telpu pāršalca informācija, ka mērs lūdzis Krievijas dzelzceļa vadītājam 1,5 miljonus eiro (1,2 miljoni latu) savas Centra partijas priekšvēlēšanu kampaņai, maskējot to ar darījumu par pareizticīgo baznīcas būvniecību. Daudzi politiķi norādījuši uz bīstamību, ko šāda vienošanās rada valsts demokrātijai.

«Diezgan droši varu apgalvot, ka tas nebija Krievijas pēdējais mēģinājums iegūt paklausīgu valdību un premjerministru, kas finanšu trūkuma dēļ atkarīgs no Kremļa gribas,» uzsvēra A. Ansips un brīdināja tautiešus par draudiem, ko iezīmē V. Jakuņina vizīte, un aizdomu ēnu, ar kuru tiks uzlūkots ikviens uzņēmēja sabiedrotais.

V. Jakuņins valstī ieradies pēc E. Savisāra aicinājuma, lai piedalītos iecerētās baznīcas krusta iesvētīšanas ceremonijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits