Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ijabs: EP kuluāros itin bieži dzirdami aicinājumi Krievijas karā pret Ukrainu mēģināt "kaut ko sarunāt"

Kaut arī vārdos visi Eiropas Parlamentā (EP) ir par Ukrainas uzvaru, itin bieži kuluāros dzirdami aicinājumi mēģināt "kaut ko sarunāt", kas nozīmē to, ka kāds var gribēt uzspiest Ukrainai kādu pazemojošu pamieru, komentējot norises Parlamentā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja EP deputāts Ivars Ijabs (LA).

Viņš pauda, ka šādas runas īpaši aktualizējušās saistībā ar gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām. "Tādā Trampiskā virzienā Eiropas Parlamentā diemžēl arī daži domā," sacīja Ijabs.

Viņaprāt, šādas runas jaunajā EP ir dzirdamas biežāk. Viņš atgādināja, ka šajā EP prokremliskā eiroskeptiķu grupa ir kļuvusi par trešo ietekmīgāko un viņu balss būs dzirdamāka. "Tas nenozīmē, ka viņi ietekmēs lēmumus, bet retorika diemžēl būs nedaudz aizdreifējusi kremļa virzienā," viņš pauda.

Ijabs atgādināja, ka ir aicinājis izdarīt spiedienu uz Eiropas Savienības dalībvalstīm un to NATO sabiedrotajiem, lai tie atceltu ierobežojumus Ukrainai attiecībā uz Rietumu piegādāto ieroču izmantošanu.

Viņš uzskata, ka agri vai vēlu tam ir jānotiek, ņemot vērā, ka karš šobrīd ieiet "pietiekoši izšķirošā fāzē". Viņaprāt, patlaban Rietumi sasien rokas Ukrainas patriotiem.

Vaicāts, ja šie ierobežojumi tiks atcelti, vai Krievija ķersies pie apņēmīgiem atbildes pasākumiem, Ijabs norādīja, ka Krievijas vēlēšanās draudēt un šantažēt Rietumus, īpaši ar kodolieročiem, nemazināsies. 

Tomēr, ja negribam pieļaut, ka Krievija mēģina pārbīdīt robežas arī citviet Eiropā, mums jāļauj Ukrainai sevi aizstāvēt, uzsvēra EP deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits