Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

ISW: Ukrainas spēki Hersonas apgabalā vēl nav izveidojuši placdarmu Dņepras forsēšanai

ASV Kara pētniecības institūts (ISW) savā jaunākajā ziņojumā apskata pēdējās divās dienās parādījušos ziņojumus par jaunu Ukrainas armijas desantu Dņepras kreisajā krastā un norāda, ka tas pagaidām neliecina par nopietna placdarma izveidi Dņepras forsēšanai.

17.oktobrī Krievijas militārie blogeri ziņoja, ka divas Ukrainas jūras kājnieku desanta grupas izsēdušās kreisajā krastā dažus kilometrus augšpus Hersonas, ar artilērijas atbalstu pārvarējušas Krievijas karaspēka pirmo aizsardzības līniju un ieņēmušas Poimas ciemu un daļu Piščanivkas ciema apmēram 3,5 kilometru attālumā no krasta.

Vēlāk jūras kājnieki tika atspiesti atpakaļ līdz krastam, apgalvo krievu avoti.

"ISW neņemsies spriest par Ukrainas darbību mērogu un perspektīvām austrumu krastā Hersonas apgabalā, taču, pēc mūsu vērtējuma, Ukrainas spēki šobrīd vēl nav izveidojuši placdarmu austrumu krastā Hersonas apgabalā, kas būtu piemērots nopietnu mehanizēto grupu turpmākai manevrēšanai," norāda ISW.

"Tomēr ir vērts atzīmēt, ka labi pazīstami un kopumā uzticami Krievijas avoti runā par [pašreizējām] Ukrainas darbībām austrumu krastā kā plašākām nekā iepriekš dokumentētie Ukrainas vienību reidi pāri upei," raksta ISW.

Institūts pieļauj, ka daļēji Krievijas blogeru bažas ir saistītas arī ar to, ka vasarā Krievijas pavēlniecība pārvietoja dažas no savām kaujas spējīgākajām karaspēka daļām no Hersonas virziena uz Zaporižjas virzienu, lai atvairītu Ukrainas pretuzbrukumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits