Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

ISW: Ukraiņi veic pretuzbrukumu trīs sektoros un gūst panākumus

Ukrainas karaspēks ceturtdien turpināja pretuzbrukuma operācijas vismaz trīs frontes sektoros un dažos posmos guvis panākumus, tajā pat laikā Zaporižjas apgabalā uz dienvidiem no Orihivas ukraiņi būtiskus mehanizētus uzbrukumus nav izvērsuši, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) jaunākajā apskatā par situāciju frontē.

"27.jūlijā Ukrainas karaspēks turpināja pretuzbrukuma darbības vismaz trīs frontes sektoros un ir pavirzījies uz priekšu uz dienvidiem no Bahmutas, Zaporižjas un Doneckas apgabalu robežas rajonā un Zaporižjas apgabala rietumos," teikts ziņojumā.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien publicējis kadrus, kuros redzams, kā Ukrainas karavīri atbrīvojuši Staromajorski.

"27.jūlijā publicētais videoieraksts ar ģeolokāciju ļauj izdarīt pieņēmumu, ka Ukrainas spēki var darboties rajonos, kas atrodas tālu priekšā tai vietai, kur tie varēja atrasties atbilstoši konservatīvajiem ISW vērtējumiem," teikts ziņojumā.

Vienlaikus Krievijas informācijas telpā tiek aktivizēti centieni atainot Ukrainas pretuzbrukumu kā neveiksmīgu, kā arī tiek stipri pārspīlēti ukraiņu zaudējumi, norāda ASV domnīcas analītiķi.

Ukrainas bruņotie spēki izrāda "atbilstošu piesardzību" un panāk cerēto, nule atzinis Lielbritānijas bruņoto spēku valsts ministrs Džeimss Hīpijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits