Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kaujās Ukrainā iznīcinātas divas Latvijas pērn dāvinātās pašgājējhaubices

Kaujās Ukrainā iznīcinātas divas Latvijas pērn dāvinātās pašgājējhaubices, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Aizsardzības ministrijas runasvīrs Kaspars Galkins.

Saskaņā ar ministrijas rīcībā esošo informāciju, no sešām Latvijas dāvinātajām pašgājējhaubicēm trīs turpina izmantot, bet vienai ir nepieciešams remonts, kuru plānots veikt tuvākajā laikā.

Divas haubices ir iznīcinātas atsevišķos dronu triecienos kaujās pie Harkivas. Abos gadījumos pašgājējhaubiču apkalpes izglābās. 

Saskaņā ar Ukrainas bruņoto spēku sniegto atzinumu Latvijas dāvinātās pašgājējhaubices kaujas laukā sevi ir pierādījušas kā ļoti drošas un izturīgas platformas, tai skaitā arī kontaktā ar prettanku mīnām, norādīja Galkins.

Jau ziņots, ka Latvija pērn Ukrainai uzdāvinājusi sešas pašgājējhaubices "M109", kuras pirms vairākiem gadiem Latvija iegādājās no Austrijas. Toreiz no Austrijas kopumā Latvija nopirka 65 pašgājējhaubices.

26.janvārī ministrija paziņojumā medijiem vēstīja, ka Latvija Ukrainai gatavo jaunu militārās palīdzības kravu, un pēc tās nosūtīšanas mūsu palīdzība Ukrainai būs sasniegusi 370 miljonus eiro jeb 1% no iekšzemes kopprodukta. Pēdējos mēnešos Latvijā arī ir apmācīti vairāk nekā 350 Ukrainas karavīru. Šogad plānots apmācīt ap 2000 Ukrainas karavīru.

Īsi pirms tam ministrija ziņoja, ka aizsardzības ministre Ināra Mūrniece apmeklēja Ukrainu, kur Kijivā tikās ar Ukrainas Aizsardzības ministru Oleksiju Rezņikovu, pēc kuras apstiprināja, ka Latvija tuvākajā laikā Ukrainai piegādās jaunus militārā atbalsta sūtījumus - "Stinger" pretgaisa aizsardzības raķetes, ložmetējus ar munīciju, bezpilota lidaparātus un papildus helikopterus.

Kopš pērnā gada 24.februāra Latvijas sniegtajā militārajā atbalstā jau bija iekļauti ieroči, individuālais ekipējums, sausās pārtikas uzturdevas, munīcija, prettanku ieroči, pretgaisa raķetes "Stinger", bezpilota lidaparāti, pašgājējhaubices, četri helikopteri, degviela un citas preces.

Kopš kara sākuma arī Iekšlietu ministrija no savām rezervēm vairākkārt sniegusi dažādu praktisku palīdzību Ukrainas dienestiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits