Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Komisārs: Brexit nozīmēs dalībvalstu iemaksu palielināšanos ES budžetā

Pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) Vācijai un pārējām dalībvalstīm, kas ES budžetā iemaksā vairāk nekā no tā saņem, būs jāpalielina iemaksas, otrdien intervijā laikrakstam Handelsblatt paziņojis ES budžeta komisārs Ginters Etingers.

Tomēr komisārs uzsvēra, ka šīs valstis nav gatavas nosegt visu Lielbritānijas daļu.

Tai pat laikā Etingers norādīja, ka Polija un citas lielākās labuma guvējas nepiekritīs iemaksu palielināšanai, ja atbalsts vājajiem reģioniem gadā tiks samazināts par deviņiem miljardiem eiro.

"Būs jāatrod kompromiss," uzsvēra komisārs.

Migrantu krīze, kolektīvās aizsardzības ieceres un cīņa pret terorismu rada papildu finansiālo slogu bloka budžetam, kādēļ ES var izšķirties samazināti izdevumus tradicionālajās jomās, tostarp subsīdijas lauksaimniekiem.

Etingers sacīja, ka neatbalsta ideju par īpaša nodokļa ieviešanu ES budžeta segšanai. Tā vietā daļu no budžeta līdzekļiem varētu iegūt no degvielas nodokļa dalībvalstīs.

Komisārs intervijā Handelsblatt sacīja, ka tie varētu būt "viens vai divi centi par litru".

Etingers arī norādīja, ka pēc izstāšanās no bloka Lielbritānija turpinās finansēt ES projektus, kuru tapšanā piedalījusies.

"Britu iemaksas ES budžetā nebeigsies pēkšņi," uzsvēra komisārs.

Brisele pašreiz gatavojas lemt par nākamā daudzgadu budžeta izdevumu sadalījumu. Budžets paredzēts periodam no 2021. līdz 2027.gadam.

Etingers arī sacīja, ka Brexit var būt iespēja samazināt ES budžeta termiņu no esošajiem septiņiem gadiem līdz pieciem, ko jau sen vēlas panākt Eiropas Parlamenta likumdevēji, jo tad budžeta termiņš atbilstu viņu amata termiņam.

Viņš piebilda, ka ES varētu nākamo budžeta periodu sākt 2020.gadā, nevis 2021.gadā, kā paredzēts šobrīd.

Top komentāri

eiropists
e
Sis komisars, kartejo reizi demonstre cik debili, iriotiski ir Eiropas Komisijas komisari. Kapec pec Lielbritanijas izstasaasn kadam butu jamaksa vairak, jo Lielbritanija tacu neiemaksas ES budzet aneko un neko ari nesanems, bet ja si edebilie idioti komisari izdomas piespiest kadu valsti vairak iemaksat ES budzeta, lai si idioti komisari un visa si ssakalu ierednu banda varetu sanemt lielas algas un visa veida privlegijas, tad ikvien avalsts , kur tiks piespiesta maksat vairak ES budzeta, rikos referendumu par izstasanos no ES. Ja kas, tad tiesi sie idioti, debilie Eiropas Komisijas komisari ar saviem stulbajiem lemumiem, debilie Eiropas parlamenta deputati ar savam idiotiskajam iedomam piespieda Lielbritanijas pilsonu snobalsot par izstasanos no ES un labi ka to izdarija, jo izskatas, ka nakosa valsts kura izstasies no ES bus Vacija, ja si sidiots komisars Etingers laicigi neizvers savas lerbas un nevemstis kaut kadus murgojumus.
Michels
M
Atcelt subsīdijas lopkopībā - tāpat viņi tikai jaunus vīrusus kultivē
Antons
A
Aizdevumu līdz 400 eiro, bez liekām pārbaudēm, izsniedz gandrīz visiem! -> http://minkr.tk
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits