Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kosovas prokuratūra prasa ANO misijā strādājošā Krievijas pārstāvja imunitātes atcelšanu

Kosovas prokuratūra trešdien prasījusi atcelt diplomātisko imunitāti Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) darbiniekam no Krievijas, kurš tiek turēts aizdomās par policijas operācijas kavēšanu.

ANO misija Kosovā (UNMIK) paziņojusi, ka Krievijas pilsonis ticis ievainots un īslaicīgi aizturēts otrdien Kosovas ziemeļos notikušā policijas reida laikā. Šajā policijas apsūdzībās par kontrabandu un citiem noziegumiem aizturēti vairāki desmiti vietējo policistu un civiliedzīvotāju.

Kosovas īpašo uzdevumu policija informēja, ka pārsvarā etnisko serbu apdzīvotajos valsts ziemeļos operācijas laikā tās darbinieki sastapušies ar "bruņotu pretošanos" un civiliedzīvotāju veidotām blokādēm, lai kavētu operāciju.

Kā klāstīja Kosovas policijas priekšnieks, Krievijas pilsoni un vēl vienu vietējo ANO darbinieku aizturēja, kad viņus atrada automašīnā ar UNMIK reģistrācijas numura zīmēm, kas tika izmantota barikādēs, lai neļautu policijai ieiet etnisko serbu apdzīvotajā Zubinpotokā, kas atrodas netālu no Mitrovicas.

Kosovas ziemeļu lielākās pilsētas Mitrovicas apgabala prokurors pavēstīja, ka ir prasījis Krievijas pilsoņa diplomātiskās imunitātes atcelšanu par "amatpersonas pienākumu pildīšanas kavēšanu".

"Atbilstoši mūsu rīcībā esošajiem pierādījumiem, viņš tiek turēts aizdomās par līdzdalību" pretestībai policijai, norādīja prokurors Šikri.

Tikmēr Krievija otrdien paudusi sašutumu par sava pilsoņa aizturēšanu Kosovā un paziņojusi, ka tas ir viņa diplomātiskās imunitātes pārkāpums.

UNMIK arī aicināja nekavējoties atbrīvot abus darbiniekus, bet plašākus komentārus nesniedza.

Mitrovicas slimnīcas direktors pavēstījis, ka Krievijas pilsonis guvis "smagas galvas traumas" un tiks pārvests uz slimnīcu Belgradā.

Kosovas policijas reidi valsts ziemeļos ir retums, jo tur pārsvarā dzīvo etniskie serbi, kas arī desmit gadus pēc tam, kad Kosova pasludināja neatkarību no Serbijas, joprojām ir lojāli Serbijai.

Trešdien vairāki tūkstoši etnisko serbu Mitrovicā protestēja pret policijas īstenoto operāciju. Serbu politiskais līderis Gorans Rakičs nosodīja aizturēšanas, sakot, ka, "neskatoties uz nežēlību, serbi nekur neies".

Krievija ir nozīmīga Serbijas sabiedrotā un atbalsta tās atteikšanos atzīt Kosovas neatkarību.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
RUSS BANDĪTUS > CIETUMĀ !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits