Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lielbritānija, izstājoties no ES, samaksās 40 līdz 45 miljardus eiro

Lielbritānija, izstājoties no Eiropas Savienības (ES), samaksās 35 līdz 39 miljardus mārciņu (40-45 miljardus eiro), piektdien paziņoja premjerministres Terēzas Mejas preses pārstāvis.

Pēc Lielbritānijas un Eiropas Komisijas (EK) piektdien panāktās vienošanās par nosacījumiem, uz kādiem Apvienotā Karaliste izstāsies no ES, britu amatpersonas pavēstīja, ka šis skaitlis ietver regulārus maksājumus ES budžetā līdz 2020.gadam, līdz šim neizmaksātos apsolītos maksājumus un pensijas ES amatpersonām.

Lielbritānijas un ES sarunās panākts "apmierinošs progress" visos trijos svarīgākajos izstāšanās jautājumos, un EK iesaka ES dalībvalstīm pāriet uz Brexit saruna otro fāzi, kurā tiks spriests par bloka turpmākajām attiecībām ar Lielbritāniju, tostarp par pārejas periodu pēc Lielbritānijas aiziešanas no bloka un par jauno savstarpējās tirdzniecības līgumu, paziņojis EK prezidents Žans Klods Junkers.

Lai sarunās pārietu uz to otro posmu, Brisele pieprasīja vienoties par trīs izstāšanās pamatjautājumiem - par šobrīd Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu tiesībām, par tā dēvēto izstāšanās rēķinu un par Ziemeļīrijas robežu ar Īriju.

Top komentāri

tie angļi ir idioti
t
30 gadus iemaksāja 2x vairāk nekā saņēma, kad apnika, maksās vēl 50 miljardus. Mēs no PSRS izstājāmies par velti, klāt vēl dabūjām kuģu floti 1.5 miljardu $ vērtībā. Cita lieta, protams, kā šo bagātību nozaga, tas nevienam neinteresē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits