Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lielbritānijā laivās pāri Lamanšam pērn ieradies rekorddaudz migrantu

2021.gadā Lielbritānijā no Francijas, šķērsojot Lamanšu mazos kuģos un laivās, ieradušies vismaz 28 300 nelegālo migrantu, kas gada laikā ir jauns rekords, otrdien vēsta ziņu aģentūra Press Association, atsaucoties uz Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas datiem.

Visvairāk nelegālo migrantu pāri Lamanšam ieradušies novembrī, kad to skaits sasniedza 6869. Tikai 11.novembrī vien 33 kuģos un laivās no Francijas Lielbritānijā ieradās 1185 nelegālie migranti.

Aktīvisti mudina Lielbritānijas valdību piedāvāt lielākas iespējas patvēruma meklētājiem, šādi mazinot cilvēku skaitu, kas dodas pāri Lamanšam nedrošās laivās, savukārt valdības pārstāvji uzsver nepieciešamību stingrāk sargāt robežu, noteikt bargākus sodus cilvēku kontrabandistiem un reformēt imigrācijas likumu.

Kā skaidroja Iekšlietu ministrijas amatpersona Toms Pērsglovs, nevajadzētu būt tā, ka cilvēki dodas no valsts uz valsti, meklējot patvērumu, kā "iepirkšanās tūrēs" vai riskē ar savu dzīvību, pildot noziedzīgo bandu kabatas, lai šķērsotu Lamanšu.

Plānotajā valdības imigrācijas likuma reformā tiks kriminalizēta ieceļošana Lielbritānijā bez atļaujas, cilvēku kontrabandistiem paredzēts mūža ieslodzījums, kā arī robežsardzes pilnvaras padarītas plašākas, lai apturētu nelegālo migrantu ierašanos valstī ar laivām un kuģiem, kā arī sagatavotu ceļu tam, lai patvēruma meklētāju iesniegumi tiktu izskatīti ārpus Lielbritānijas, sacīja ministrs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits