Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lietuvā policists dzērumā ietriecies autobusa pieturā, savainojot vismaz divus cilvēkus

Šauļos ceturtdienas vakarā piedzēries policijas darbinieks ietriecies autobusa pieturā, savainojot vismaz divus cilvēkus, paziņojis Lietuvas Policijas departaments. Viens no cietušajiem šobrīd atrodas komā.

1970.gadā dzimušais Šauļu pilsētas un rajona policijas komisariāta Kriminālpolicijas izmeklētājs Andrjus Ančulis tobrīd nav pildījis dienesta pienākumus un atradies pie personiskā automobiļa stūres. Par notikušo sākta pirmstiesas izmeklēšana, vainīgais aizturēts, paredzēts tiesai pieprasīt viņam noteikt arestu.

Avārijas vaininieks atteicies veikt pārbaudi alkohola koncentrācijas noteikšanai izelpā. Šāda rīcība tiek pielīdzināta smagai dzēruma pakāpei, bet analīzēs vēl tiks noteikts alkohola saturs asinīs. Vēlāk Lietuvos rytas televīzija ziņoja, ka viņš savu vainu atzinis.

Nelaime notikusi ap plkst.18.30, kad pieturvietā atradušies daudzi cilvēki. Pietura sagrauta.

Sākotnēji policija ziņoja, ka saskaņā ar provizorisku informāciju cilvēki nav cietuši smagi un nogādāti slimnīcā pārbaudīt veselības stāvokli.

Vēlāk noskaidrojās, ka viens no cietušajiem ievietots Šauļu republikāniskās slimnīcas reanimācijas nodaļā un piektdien joprojām atrodas komā. Otra cietusī ar lūzumiem ievietota tās pašas slimnīcas traumatoloģijas nodaļā.

Uzzinājis par notikušo, slimnīcā ieradies Šauļu policijas komisariāta priekšnieks Ričards Šumberevičs, lai parūpētos par cietušajiem nepieciešamo informāciju un palīdzību, norādījis Policijas departaments.

Kā departamenta paziņojumā uzsver policijas ģenerālkomisārs Lins Pernavs, šāda policijas darbinieka uzvedība nav savienojama ar vērtībām, kas tiek koptas Lietuvas policijā.

"Lai gan šis darbinieks policijas sistēmā strādā jau 25 gadus un neraugoties uz viņa pagātnes nopelniem, viņš tiks atlaists no dienesta un zaudēs darbiniekiem pienākošās sociālās garantijas. Visas policijas vārdā no sirds lūdzu piedošanu cietušajiem," teikts paziņojumā.

Par to, kāda kriminālatbildība draud avārijas vaininiekam, varēs spriest, kad būs zināmi viņa asins analīžu rezultāti, cietušo stāvoklis un citi svarīgi apstākļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits