Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lietuvas premjers sola palielināt aizsardzības finansējumu

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs atkārtoti apstiprinājis solījumu NATO palielināt savu aizsardzības finansējumu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP), taču piebildis, ka solījums tiks pildīts, ja to neietekmēs negatīvi ekonomiski apstākļi.

ASV prezidents Baraks Obama trešdien viesojās Igaunijā, un viena no apspriestajām lietām bija nepieciešamība paaugstināt aizsardzības finansējumu. Viņš slavēja Igauniju, kas ir viena no nedaudzajām NATO dalībvalstīm, kas aizsardzībai atvēl 2% no IKP. Vienlaikus Obama atgādināja, ka to pašu solījušas arī Latvija un Lietuva.

Butkevičs pavēstīja, ka šī piezīme tikšot ņemta vērā.

"Mēs plānojam nākamajā gadā palielināt valsts aizsardzības budžetu. Mēs šogad jau iegādājāmies militāro aprīkojumu no Polijas, un spēkā ir ilgtermiņa plāns ar ikgadējiem iepirkumiem. Mēs ņemsim vērā šos pieprasījumus un tos pakāpeniski pildīsim," sarunā ar radio Žiniu Radijas informēja premjers.

Kaut arī 2015.gada aizsardzības budžetu vajadzētu palielināt par 400 miljoniem litu (apmēram 116 miljoniem eiro), Butkevičs vēl nav skaidri pateicis, kāda summa tieši tiks atvēlēta. Valdība ir nobažījusies par Lietuvas makroekonomisko rādītāju kritumu.

Lietuvu visvairāk ir skārušas Krievijas sankcijas, un ekonomiskā situācija būtu jānovērtē reālistiski, norādīja Butkevičs. Precīza informācija par jauno ekonomisko novērtējumu būs pieejama 8.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits