Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Lietuvas valdība nolemj atvērt vēstniecību Austrālijā

Lietuva jūlijā atvērs vēstniecību Austrālijā, trešdien nolēma Lietuvas valdība.

Lēmumu par vēstniecības atvēršanu Austrālijā Lietuvas ministru kabinets pieņēma pēc Ārlietu ministrijas ierosinājuma.

Ministrija norādījusi, ka vēstniecība vajadzīga "tālākai Lietuvas interešu aizstāvībai, politiskajiem kontaktiem, sakariem ar diasporu, uzņēmējdarbības sakaru attīstīšanai un konsulāro pakalpojumu sniegšanai Lietuvas un ārvalstu pilsoņiem Austrālijā un Klusā okeāna reģionā".

Pašlaik Lietuva Austrālijā tiek pārstāvēta ar vēstniecības Japānā starpniecību.

Ministrija iecerējusi, ka vēstniecība Austrālijā varētu tikt akreditēta Jaunzēlandē, Malaizijā, Singapūrā, Indonēzijā un Džakartā bāzētajā Dienvidaustrumāzijas valstu asociācijas (ASEAN) sekretariātā.

Vienlaikus Ārlietu ministrija atgādina, ka Austrālijā ir plaša lietuviešu kopiena ar dziļām tradīcijām.

"Austrālijas lietuviešu kopiena jau ne vienreiz vien aicinājusi valsts vadītājus izveidot Lietuvas pārstāvniecību, kas dotu viņiem iespēju uzturēt ciešus kontaktus ar Lietuvu un efektīvāk veicināt Lietuvas interešu īstenošanu. Lēmuma atlikšana izraisītu Austrālijas lietuviešos vilšanos," teikts ministrijas ierosinājumā par vēstniecības atvēršanu, kuru trešdien atbalstīja valdība.

Ministrija arī atgādina, ka Igaunija vēstniecību Austrālijā atvērusi jau pirms pieciem gadiem, lai gan igauņu kopiena šai valstī ir krietni mazāka.

Starp argumentiem, kas liecina par labu vēstniecības atvēršanai, tā min Austrālijas svarīgo lomu Austrumāzijas reģionā un iespējamo sadarbību drošības jautājumos.

"Strādājot pašā Austrālijā, Lietuvas diplomātiem būtu lielākas iespējas iegūt vajadzīgo informāciju par Ķīnas un Krievijas centieniem palielināt savu ietekmi šajā reģionā, vajadzības gadījumā attiecīgi reaģēt un nodrošināties ar līdzīgi domājošo partneru atbalstu," norāda ministrija.

Dokumentā arī teikts, ka Lietuvas uzņēmējiem ir nepietiekamas zināšanas par iespējamajām biznesa nišām šai pārtikušajā, dabas resursiem bagātajā un ekonomiski stabilajā valstī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits