Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lietuvu divos autobusos atstājuši 35 bēgļi

Lietuvas bēgļu uzņemšanas centru Ruklā aizvadītajā nedēļas nogalē patvaļīgi atstājuši 35 bēgļi, kas divos īrētos autobusos devušies projām no valsts, ziņu aģentūrai BNS otrdien apliecinājis sociālās aizsardzības un nodarbinātības ministra vietnieks Aļģirds Šešeļģis.

"Acīmredzot viņi bija noīrējuši divus autobusiņus, un 35 cilvēki aizbrauca. Robežsargi viņus aizturēja, pārbaudīja dokumentus un palaida," viņš stāstījis.

Pēc viceministra teiktā, Ruklu pametuši 32 sīrieši un trīs irākieši - 16 pieaugušie un 19 bērni, kas uz Lietuvu pārcelti saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) bēgļu un patvēruma meklētāju pārvietošanas programmu.

Pie Polijas robežas autobusi apturēti, un robežsargi pārbaudījuši šo cilvēku dokumentus, bet pēc neilga laika atļāvuši viņiem turpināt ceļu, jo bēgļiem ir Šengenas vīzas, kas dod viņiem tiesības pārvietoties visā ES teritorijā.

"Dokumenti viņiem bija kārtībā, un tad jau cilvēkus nevar aizturēt (..). Nē, bēgļu uzņemšanas centrā viņiem ierobežojumu nav, viņi var kontaktēties un neviens nekontrolē, ar ko un kā viņi kontaktējas, viņi iet uz veikaliem, un viņiem nevajag centrā atskaitīties. Vienkārši - ar viņiem tika strādāts, un šī nav pirmā reize, kad viņi šādi rīkojušies," sacījis Šešeļģis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits