Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mazinoties cerībām atrast izdzīvojušos drupās, koncentrējas uz pajumti

Zemestrīcēs pagājušajā pirmdienā Turcijā un Sīrijā bojāgājušo skaitam pārsniedzot 41 tūkstoti, arvien retākas kļūst iespējas glābējiem no drupu gūsta atbrīvot izdzīvojušos, tomēr glābšanas darbi tiek turpināti.

Trešdien 222 stundas pēc zemestrīces no drupām Kahramanmarašas pilsētā Turcijā tika atbrīvota 42 gadus veca sieviete Melike Imamoglu, vēstīja AFP. Savukārt Nīderlandes glābēju komandai RHWW naktī uz trešdienu un otrdienas vakarā izdevās izglābt četrus cilvēkus – trīs vīriešus un bērnu Antakjas pilsētā Turcijā, ziņo Al Jazeera.

Dažas glābēju komandas jau paziņojušas, ka gatavojas pārtraukt izdzīvojušo meklēšanu, jo sals samazina jau tā nelielās iespējas izdzīvot pēc tik ilga laika zem drupām. Izdzīvojušo atrašanu pēc nedēļas daudzi sauc par brīnumu. Notingemas Trentas Universitātes Lielbritānijā dabas katastrofu eksperts Stīvens Godbajs intervijā Al Jazeera saka, ka pirmās 72 stundas pēc dabas katastrofas tiek uzskatītas par kritiskām. Izdzīvošanas iespēja vidēji pēc pirmajām 24 stundām ir 74%, pēc 72 stundām – 22%, piektajā dienā – 6%.

ANO ārkārtas situāciju palīdzības koordinators Mārtins Grifitss medijiem izteicies, ka glābšanas fāze – palīdzības operācijas – tuvojas beigām un turpmāk būs jākoncentrējas uz pajumtes un pārtikas nodrošināšanu zemestrīces pārcietušajiem. Tomēr Turcijas valdība paziņojusi, ka glābšanas operācijas tiek turpinātas un ka Turcijas glābējiem joprojām palīdz 74 glābēju vienības no ārzemēm.

Turcijas valdība tagad īpaši koncentrējusies uz pagaidu mājokļa nodrošināšanu izdzīvojušajiem. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka no Kataras tiek piegādāti 10 tūkstoši dzīvojamo konteineru, kas tika izmantoti Pasaules kausa futbolā finālturnīra laikā. Al Jazeera ziņo, ka visā Turcijā aktīvi notiekot telšu šūšana. Turcijas Sarkanā Pusmēness organizācijas telšu ražošanas uzņēmumā Ankarā darbs notiekot nepārtraukti trīs maiņās. Dienā tiekot saražotas 500 teltis, un to ražošanas apjoms ar katru dienu pieaug.

NATO paziņojusi, ka no Itālijas nosūtīs uz Turciju vairāk nekā 1000 konteineru, kuros varēs izvietot vismaz 2000 pajumti zaudējušo cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits