Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mediji: Beļģijas varasiestādes ignorējušas Parīzes slaktiņa rīkotāja saistību ar Islāma valsti

Beļģijas varasiestādes esot ignorējušas Parīzes slaktiņa lietā aizdomās turētā Salaha Abdeslama iespējamo saistību ar džihādistu grupējumu Islāma valsts, otrdien vēstīja Beļģijas raidorganizācija RTBF.

Varasiestādes trīs nedēļas pirms 13.novembrī Parīzē notikušajiem teroraktiem bija pamanījušas Abdeslama ierakstus sociālajā vietnē Facebook, kur bija nopublicēts arī "islāma valsts" karogs, tomēr nekāda rīcība nav sekojusi.

Lai arī oktobrī par to tika informēts Beļģijas terorisma apkarošanas centrs, drošības dienestu darbinieki šo gadījumu nav sīkāk izskatījuši, ziņoja RTBF, atsaucoties uz nopludinātu parlamentārās izmeklēšanas ziņojumu.

Ziņojumā, kurā deputāti iztaujāja augsta ranga drošības dienestu un policijas amatpersonas, aplūkotas varasiestāžu neizdarības pirms uzbrukumiem.

Policija esot secinājusi, ka tas neesot bijis Abdeslama Facebook konts, vēstīja RTBF.

Šī informācija ir kārtējais piemērs iespējamajām Beļģijas policijas neizdarībām pirms novembrī Parīzē notikušajiem teroraktiem.

Raidorganizācija arī vēstīja, ka Abdeslams 2015.gada sākumā esot kontaktējies ar iespējamo uzbrukumu organizētāju Abdelhamidu Abaudu, kurš gāja bojā policijas operācijas laikā.

Aprīlī parlamentārās izmeklēšanas komisija arī noskaidroja, ka policija sešus mēnešus pirms uzbrukumiem pārtrauca izmeklēšanu pret Abdeslamu un viņa brāli Ibrahimu, neskatoties uz to, ka viņi bija noteikti kā prioritāri aizdomās par terorismu turamie.

Salahs Abdeslams 18.martā tika aizturēts Briselē. Beļģija viņu izdevusi Francijai, kur Abdeslamam izvirzītas apsūdzības par 13.novembra teroraktiem.

Abdeslams ir marokāņu izcelsmes Francijas pilsonis, kurš uzauga Beļģijā, un, domājams, ir pēdējais dzīvais no teroristu grupas, kas novembrī Parīzē nogalināja 130 cilvēkus.

Abdeslams tiek saistīts arī ar vairākiem džihādistiem, kuri 22.martā sarīkoja sprādzienus Briselē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits