Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Medijs: Merkele sarunās ar Putinu nostādījusi biznesa intereses augstāk par ideāliem

Vācijas kanclere Angela Merkele vizītē Maskavā sestdien sarunās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu nostādījusi biznesa intereses augstāk par ideāliem, ziņo laikraksts Tagesspiegel.

Laikraksts otrdien ziņoja, ka no sarunām apzināti izslēgti pretrunīgi jautājumi.

Abas puses apstiprināja atbalstu gāzesvada Nord Stream 2 projektam, ko asi kritizējusi Varšava un Vašingtona, paužot bažas, ka tas vairos Eiropas Savienības (ES) atkarību no Krievijas dabasgāzes.

Der Tagesspiegel žurnālists Malte Lēmings norādīja, ka Merkeles sarunas ar Putinu ilgušas gandrīz četras stundas, bet pretrunīgi jautājumi apzināti izslēgti no sarunām.

Lēmings raksturoja Berlīnes pieeju kā "reālistisku politiku", lai lietas tiktu nokārtotas.

Žurnālists piebilda, ka Vācijas valdība atteikusies no diviem principiem, kas tika ievēroti kopš Aukstā kara, proti, neizturēties pret ASV valdību kā konkurenti un uztvert Krieviju kā pretinieci.

Vācijas laikraksts Bild pauda vēl asāku viedokli, norādot, ka Putins uzņēmies vadību daudzos jautājumos, tostarp par Ukrainu, Sīriju, Lībiju un Irānu, un Merkele tikai "pieklājīgi māj, akceptējot visas ciniskās provokācijas".

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis pagājušā gada maijā nodēvēja Nord Stream 2 par "jaunu hibrīda ieroci", kas nomērķēts uz Eiropas Savienību un NATO.

Un ASV viceprezidents Maiks Penss pērn brīdināja, ka Amerika "nevar nodrošināt Rietumu aizsardzību", ja to sabiedrotie kļūst atkarīgi no Maskavas tādu projektu kā Nord Stream 2 rezultātā.

Top komentāri

ļuļa
ļ
a kad ir bijis savādāk? un varētu padomāt, ka mūsu pašu politiķi labāki. kad pirms kāda laika bija runa par ķīnas okupāciju un cilvēktiesību pārkāpumiem tibetā, mūsu dižais politiķis ojārs kalniņš paziņoja, ka cilvēktiesības ir labi, bet pirmajā vietā esot latvijas ekonomiskās intereses.
reptilis
r
..skumji,bet fakts.
cepuri nost
c
Putins un Merkele ir savu valstu patrioti, un rūpes par savu iedzīvotāju labklājību...ne tā kā mūsu prežuks
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits