Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Merkele daļēji atzīst savu atbildību par CDU sakāvi Berlīnē

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien daļēji atzina savu atbildību par viņas vadīto kristīgo demokrātu (CDU) sakāvi svētdien notikušajās Berlīnes reģionālajās vēlēšanās, kurās vēlētāji masveidā demonstrējuši savu novēršanos no tradicionālajām partijām.

Merkele norādīja, ka gadījumā, ja spētu, viņa pagrieztu laiku atpakaļ, lai labāk sagatavotos patvēruma meklētāju straumei, kas pērn pārpludināja Vāciju. Viņa piebilda, ka gadījumā, ja zinātu, kādas izmaiņas tauta vēlas viņas imigrācijas politikā, viņa tās apsvērtu.

Kanclere arī izteicās, ka, ja vācu tautas vēlme ir, lai Vācija netiktu pakļauta nekontrolētai imigrantu plūsmai, "tad tas ir tieši tas, par ko es cīnos".

Merkele uzsvēra, ka tāda "haotiska" robežu atvēršana kā pērn vairs neatkārtošoties.

Lai gan viņa joprojām uzstāja, ka "politiskais un ētiskais" lēmums atvērt robežu miljonam patvēruma meklētāju esot bijis pareizs, kanclere atzina, ka tā īstenošanā pieļautas kļūdas, no kurām nākotnē viņa centīšoties izvairīties.

Viena no kļūdām, kas pieļauta, ir ilglaicīgā atteikšanās atzīt, ka Vācija esot pārvērtusies multikulturālā sabiedrībā, norādīja Merkele, piebilstot, ka bijis nepieciešams pilnībā pārveidot integrācijas infrastruktūru, lai jaunieradušos imigrantus nodrošinātu ar valodas kursiem un nodarbinātības iespējām.

Vienlaikus viņa atzina, ka uz brīdi pērn tika zaudēta kontrole pār imigrācijas plūsmu.

Kanclere arī atzina, ka sauklis Mēs to spējam (Wir schaffen das), kas pērn tika regulāri lietots, lai mobilizētu atbalstu nekontrolētajam masveida patvēruma meklētāju pieplūdumam, daudzu acīs kļuvis par apliecinājumu varasiestāžu nevērīgai un vieglprātīgai attieksmei pret masveida nekontrolētās imigrācijas radītajām problēmām, un tāpēc viņa turpmāk atturēšoties no tā lietošanas.

Tajā pašā laikā viņa atkārtoti noraidīja pašas vadīto konservatīvo vidū arvien skaļākās prasības noteikt uzņemamo patvēruma meklētāju skaita griestus un pauda optimismu par Vācijas spējām tomēr integrēt simtiem tūkstošiem patvēruma meklētāju, kas paliks valstī.

"Esmu pilnīgi pārliecināta, ka no šīs, jāatzīst, sarežģītās fāzes mēs izkļūsim labāk nekā tajā nonācām, paziņoja Merkele.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits