Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Norvēģijā divas pusaudzes aizbēgušas no mājām, lai piedalītos Sīrijas pilsoņkarā

Norvēģijas policija izsludinājusi starptautiskā meklēšanā divas pusaudzes, kuras aizbēgušas no mājām ar nolūku doties uz Sīriju palīdzēt nemierniekiem pilsoņkarā, pirmdien paziņojusi policija.

16 un 19 gadus vecās Somālijas izcelsmes pusaudzes policijā reģistrētas kā pazudušas kopš piektdienas. Saņemtas ziņas, ka viņas redzētas Sīrijas robežas tuvumā.

"Ģimenei, kas ziņoja par pazudušajām meitenēm, ļoti lielas bažas radījis brauciena mērķis, un [ģimene] baidās, ka viņas varētu būt devušās uz Sīriju," informēja policija, kura meiteņu meklēšanā lūgusi Interpola palīdzību.

Pusaudzes nosūtījušas savai ģimenei e-pasta vēstuli, kurā paskaidrojušas iemeslus, kādēļ devušās prom.

"Musulmaņiem pašreiz uzbrūk no visām frontēm, un kaut kas ir jādara. Mēs vēlamies palīdzēt musulmaņiem, un vienīgais veids, kā to izdarīt, ir būt kopā ar viņiem viņu sāpēs un viņu priekā," saskaņā ar laikraksta "Verdens Gang" publiskoto informāciju teikts meiteņu vēstulē.

"Ar mājās palikšanu un naudas sūtīšanu nepietiek. Paturot to prātā, mēs esam izlēmušas doties uz Sīriju, lai palīdzētu jebkuriem līdzekļiem," paziņojušas meitenes.

Policija meiteņu identitāti neatklāj, bet zināms, ka viņu ģimene Norvēģijā dzīvo kopš 2000.gada.

"Verdens Gang" vēsta, ka ģimene nav sevišķi ticīga, bet vecākā meitene nesen esot pieņēmusi radikālus uzskatus un sākusi valkāt tradicionālo musulmaņu sieviešu tērpu.

Norvēģijas izlūkdienestu apkopotā informācija liecina, ka aptuveni 30 līdz 40 cilvēku ir pametuši valsti, lai piedalītos Sīrijas pilsoņkarā.

Norvēģijas policijas drošības dienesta preses pārstāvis norādīja, ka medijos ir izskanējušas ziņas par gadījumiem, kad uz Sīriju devušās sievietes, bet 16 gadus veca meitene esot īpašs gadījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits