Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 31. augusts
Aigars, Vilma

Parīzes pilsētas galva Idalgo deviņas dienas pirms olimpisko spēļu sākuma peldas attīrītajā Sēnā

Parīzes pilsētas galva Anna Idalgo trešdien peldējās Sēnas upē, lai uzsvērtu, ka ūdens pusotru nedēļu pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm ir pietiekami tīrs, lai tajā varētu peldēt sportisti.

Ar hidrotērpu un aizsargbrillēm Idalgo netālu no rātsnama devās upē kopā ar vairākiem citiem peldētājiem, tai skaitā olimpisko spēļu organizācijas komitejas vadītāju Tonī Estangē.

Idalgo pēc peldēšanās teica, ka upe ir "brīnišķīga", vēlāk savā "Instagram" kontā piebilstot: "Peldēšana Sēnā. Daži par to sapņoja, daži nedomāja, kas tas notiks, un mēs to izdarījām."

"Pēc 100 gadu pārtraukuma sportisti atkal sacentīsies Parīzē. Publiska peldēšanās Sēnā būs pieejama nākamajā vasarā," solīja Idalgo.

Sākotnēji Idalgo savu akciju bija plānojusi jūnijā, bet pirmstermiņa vēlēšanas un joprojām ne pārāk tīrais ūdens kombinācijā ar stiprām lietusgāzēm un auksto laiku to neļāva.

Pēdējā laika ikdienas ūdens piesārņojuma pārbaudes ļauj uzskatīt peldēšanu Sēnā par drošu, un sporta ministre Amēlija Udea-Kastera bija pirmā, kura pagājušajā nedēļā peldējās Sēnā.

Parīzes spēļu organizatori jau sen ir plānojuši garo peldēšanas distanci atklātā ūdenī un triatlona sacensību peldēšanas daļu rīkot Sēnā, pēdējos gados ieguldot aptuveni 1,4 miljardus eiro, lai padarītu Sēnu tīrāku.

Tomēr daži, piemēram, vācu peldēšanas treneris Bernds Berkhāns, joprojām ir skeptiski par straumes ātrumu, ņemot vērā, ka peldētājiem būs jāpeld abos virzienos.

Upei būs liela nozīme arī 26.jūlija spēļu atklāšanas ceremonijā, kurā plānots valstu sportistu brauciens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits