Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pētījumā noskaidrots, ka bīstamākā robeža pasaulē ir Vidusjūra

Vidusjūrā kopš 2000.gada dzīvību zaudējuši vismaz 33 760 imigranti, kas šo Eiropas jūras robežu padara par visbīstamāko robežu pasaulē, liecina ANO Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) pētījums.

Lai arī absolūtais bojāgājušo skaits ir samazinājies, kopš Eiropas Savienība (ES) un Turcija pagājušajā gadā slēdza migrācijas maršrutu jūras austrumos, patiesībā risks dzīvībai ir pieaudzis, jo svarīgāks kļuvis garākais maršruts starp Lībiju un Itāliju, teikts Eiropas Universitātes institūta profesora Filipa Faržē pētījumā.

"Tādējādi migrācijas apturēšana un bojājas novēršana jūrā varētu būt daļēji konfliktējoši mērķi," norāda Faržē. "Īsāku un mazāk bīstamu maršrutu slēgšana var atvērt garākus un bīstamākus maršrutus, tādējādi palielinot iespēju mirt jūrā."

Kopš janvāra Vidusjūru šķērsojuši 161 000 bēgļu un migrantu, no kuriem vairums nonākuši Itālijā. Teju 3000 gājuši bojā vai pazuduši.

Lielākā Itālijā nonākušās grupas ir no Nigērijas, Eritrejas un Gvinejas.

Šogad mazāk nekā trešā daļa Itālijas dienvidos nonākušo cilvēku ir bēgļi, bet pārējie nemeklē patvērumu, bet labāku ekonomisko nākotni, norādīja Faržē.

Top komentāri

ļuļa
ļ
" migrācijas apturēšana un bojājas novēršana jūrā varētu būt daļēji konfliktējoši mērķi" - tas cilvēks, kas to saka, ir pilnīgs un galīgs idiots. tieši migrācijas apturēšana novērsīs cilvēku iešanu bojā jūrā. jā 100% pilnīgi visus bez izņēmuma, kas nelegāli cenšas nokļūt eiropā, nogādātu atpakaļ āfrikā, te drīz vairs nebrauktu neviens un nebūtu arī kam slīkt!
bīstama Eiropai
b
Jo Eiropa tiek kolonizēta.
Vispār
V
jau šī Starptautiskā migrācijas organizācija kopā ar dažādām NVO paši vaiga sviedros veicina šo noziedznieku nelegālo robežpārkāpēju-potenciālo teroristu migrāciju...kāpēc no Latvijas budžeta tiek apmaksāta šīs organizācijas pārstāvniecība Latvijā ar VADONI Ilmāru Mežu avantgardā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits