Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Polija uz robežas pret migrantiem liek lietā asaru gāzi

Polijas drošības struktūras otrdien likušas lietā asaru gāzi pret migrantiem, kas pie Kuzņicas no robežas Baltkrievijas puses svieduši akmeņus, pavēstīja Polijas Aizsardzības ministrija.

"Kuzņica: Migranti uzbrūk mūsu karavīriem un virsniekiem ar akmeņiem un mēģina izpostīt žogu un iekļūt Polijā. Mūsu spēki lika lietā asaru gāzi, lai apturētu migrantu agresiju," tviterī pavēstīja ministrija.

Sadursmēs uz robežas ar Baltkrievijas varasiestāžu iedrošinātajiem migrantiem nopietni savainots viens poļu policists, tviterī savukārt pavēstījusi policija.

Policistam trāpīts ar kādu priekšmetu, kas sviests pāri robežai, un trieciena rezultātā viņam, "iespējams, saplaisājis galvaskausa kauls", ziņo policija. Ātrā palīdzība ievainoto nogādājusi slimnīcā.

Baltkrievijas drošības spēki pirmdien eskortēja tūkstošiem migrantu uz slēgto Kuzņicas robežpunktu, vēsta Polijas amatpersonas.

Otrdien migranti pie Kuzņicas no robežas Baltkrievijas puses apmētāja Polijas drošības spēkus ar akmeņiem un centās izpostīt robežas žogu.

Migranti Polijas karavīriem un policistiem uzbrukuši arī ar trokšņa granātām, ar kurām tos apgādājuši "Baltkrievijas dienesti", tviterī paziņojusi Polijas Aizsardzības ministrija.

Polijas Robežsardze otrdien ziņo, ka aizvadīto 24 stundu laikā fiksēti 224 mēģinājumi nelegāli šķērsot robežu. Kopš gada sākuma fiksēti vairāk nekā 33 000 šādu gadījumu, vēsta ziņu aģentūra PAP.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš 8.novembra notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits