Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Ruanda: ANO aģentūra melo par Lielbritānijas deportāciju plānu

Ruanda trešdien apsūdzēja ANO bēgļu aģentūru melos pēc tam, kad šī aģentūra tiesā apgalvoja, ka no Lielbritānijas uz Ruandu deportētie patvēruma meklētāji var tikt nosūtīti uz citu valsti, kur viņiem draudētu vajāšana.

Lielbritānijas plāns par migrantu deportēšanu uz Ruandu ir sastapies ar juridiskiem izaicinājumiem, bet premjerministra Riši Sunaka valdība uzstāj, ka tas tiks īstenots, ja Konservatīvā partija uzvarēs parlamenta vēlēšanās 4.jūlijā.

ANO Augstā komisāra bēgļu lietās (UNHCR) advokāti pirmdien paziņoja Augstajā tiesā Londonā, ka saskaņā ar šo plānu deportējamos migrantus Ruanda varētu pārvietot uz citu valsti, kur viņiem varētu draudēt vardarbība vai vajāšana.

"UNHCR melo," paziņoja Ruandas valdība, apsūdzot šo aģentūru "Vairāku pilnīgi nenopietnu apgalvojumu" izteikšanā par Ruandu.

"Šķiet, ka šai organizācijai ir nodoms sniegt Lielbritānijas tiesām safabricētus apgalvojumus par Ruandas izturēšanos pret patvēruma meklētājiem."

Pirmdien notikusī tiesas sēde, kurā ANO aģentūra veiksmīgi iejaucās, ir kārtējais juridiskais izaicinājums pret šo Lielbritānijas plānu.

"UNHCR ir konsekventi skaidri paudusi savas bažas par nopietnajiem riskiem, kurus bēgļiem rada "eksternalizācija" (..) un konstatē, ka Lielbritānijas-Ruandas Patvēruma partnerība pārliek atbildību par lēmumu pieņemšanu patvēruma jomā un bēgļu aizsardzību," trešdien paziņoja UNHCR, atsakoties tālāk komentēt.

Lielbritānijā valdošie konservatīvie ir paziņojuši, ka deportāciju plāna mērķis ir atturēt migrantus no Lamanša šķērsošanas, un Sunaks ir solījis to īstenot kopš jūlija sākuma.

Opozīcijā esošas Leiboristu partijas līderis Kīrs Stārmers ir solījis atmest šo plānu, ja viņa partija uzvarēs parlamenta vēlēšanās 4.jūlijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits