Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sadursmēs ar Izraēlas armiju nogalināti trīs, vairāk nekā 300 ievainoti

Sadursmēs ar Izraēlas armiju Gazas joslā līdzās robežai ar Izraēlu kopš piektdienas vakara dzīvību zaudējuši trīs palestīnieši, bet vairāk nekā 300 ievainoti, pavēstīja Gazas joslas Veselības ministrija un palestīniešu Sarkanais Pusmēness.

Divi no nogalinātajiem bijuši 17 gadus veci, viens - 20.

Palestīniešu pārstāvji iepriekš ziņoja, ka viens demonstrants miris no šāviena krūtīs, bet otrs zaudējis dzīvību, neatguvies no savainojumiem, kas gūti, trāpot Izraēlas tanka šāviņa šrapnelim.

Lai piedalītos demonstrācijās, pieminot Lielā atgriešanās gājiena pirmo gadadienu, vairākās vietās līdzās robežas nožogojumiem pulcējās 40 000 cilvēku, pavēstīja Izraēlas armija.

Demonstranti svieduši akmeņus un aizdedzinājuši riepas, turklāt robežas žogam trāpījušas granātas un spridzekļi, norāda armija.

Kā sestdien pavēstīja Gazas Veselības ministrija, 316 palestīnieši ievainoti.

64 bijušas šāvienu brūces, septiņus savainojušas gumijas lodes, citiem trāpījuši šrapneļi, vairāki cietuši no asaru gāzes, bet vēl citiem trāpījuši asaru gāzes šāviņi.

Lielā atgriešanās gājiena demonstrācijas kopš to aizsākšanās pirms gada Gazas joslā tiek rīkotas katru nedēļu, demonstrantiem pieprasot, lai palestīniešu bēgļiem un viņu pēcnācējiem tiktu nodrošinātas tiesības atgriezties dzimtajās zemēs, kas atrodas mūsdienu Izraēlas teritorijā, kā arī lai tiktu izbeigta Izraēlas 12 gadus īstenotā Gazas joslas blokāde.

Kopš protestu sākuma pirms gada tajos nogalināti 269 palestīnieši, liecina Gazas Veselības ministrijas aplēses. Vairāki tūkstoši ievainoti.

Top komentāri

ta nu gan
t
Apbrīnojama Izraēlas armijas noturētība- pie robežas pulcējas 40000, bet nogalināti tikai 3. Lasot komentārus nesaprotu, vai kādam te liekas, ka palestīnieši būtu tie baltie un pūkainie un, piedodiet, taisniem deguniem? Atvainojos par banalitāti, bet izraēļi ir ārsti, arhitekti, inženieri. Ko vēl bez akmeņu mešanas prot palestīnieši?
Patiesība
P
Gan jau nāks kāds jauns Hitlers ,un JŪS ŽĪDA PURNUS IZLAIDĪS CAUR SKURSTENI nekur jūs neliksieties . Paši uzprasaties uz jaunu IZAICINĀJUMU . ASV KLAUNI JŪS NEPAGLĀBS JO VIŅI PAŠI TIKS TUVAKAJĀ NĀKOTNĒ DAUZĪTI ,KĀ PELAVMAISI .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits