Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saistībā ar Drēzdenes muzejā notikušo zādzību notiek izmeklēšana pret četriem apsargiem

Saistībā ar novembrī notikušo dārglietu zādzībā Drēzdenes muzejā Grünes Gewölbe (Zaļā velve) notiek izmeklēšana pret četriem apsargiem, pirmdien paziņojusi Vācijas prokuratūra.

Divi apsargi, kas atradās darbā zādzības laikā, tiek apsūdzēti par neadekvātu reakciju uz zādzību un nozieguma neaizkavēšanu, atklāja prokurors Jirgens Šmits.

Izmeklēšana sākta vēl pret diviem apsargiem.

Viens no apsargiem tika aizturēts četras dienas pēc zādzības, aizdomās par palīdzību zagļiem, nodrošinot viņus ar dokumentiem par muzeja izkārtojumu un drošības sistēmu. Taču vēlāk apsargs tika atbrīvots, jo izmeklētājiem kratīšanā viņa mājās neizdevās atrast inkriminējošus pierādījumus.

Izmeklētāji uzskata, ka signalizācijā muzejā tika sabojāta, lai atvieglotu ielaušanos.

Garnadži, bruņojušies ar cirvi, 25.novembrī dažu minūšu laikā nozaga trīs dimantu un rubīnu dārglietu komplektus ar kopumā vairāk nekā 20 priekšmetiem.

Nozagtajos dārglietu komplektos ir aptuveni 100 dārgakmeņi, un tie ir pielīdzināmi pasaules mantojumam. Komplektos ietilpa 18.gadsimta kolekcijas dārglietas.

Pēc zādzības Vācijas varasiestādes piedāvāja pusmiljonu eiro lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu atgūt dārglietas vai notvert zagļus.

Vācijas varasiestādes šomēnes paziņoja, ka, spriežot pēc izmeklēšanā noskaidrotā, zādzībā piedalījušies vismaz septiņi cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits