Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Skotijas tiesa Džonsona lēmumu apturēt parlamenta darbu atzīst par nelikumīgu

Skotijas tiesa trešdien atzinusi, ka Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona lēmums apturēt parlamenta darbu bijis nelikumīgs, taču nav devusi rīkojumu to atcelt.

Tiesa norādījusi, ka galīgo lēmumu šajā lietā jāpieņem Apvienotās Karalistes Augstākajai tiesai.

Lēmumu apturēt parlamenta darbu uz piecām nedēļām līdz 14.oktobrim, kad līdz 31.oktobrī paredzētajam Brexit būs atlikušas tikai divas nedēļas, apstrīdējuši 78 apakšnama deputāti.

Viņi apgalvo, ka Džonsons mēģina izvairīties no parlamenta kontroles pār Brexit procesu.

Pagājušajā nedēļā Edinburgas tiesa prasību noraidīja, taču šo lēmumu atcēla apelācijas instance, kas atzinusi, ka Džonsona lēmums ir "nelikumīgs", jo tā mērķis esot bijis "parlamenta kavēšana".

Taču valdība tūlīt pēc sprieduma pasludināšanas jau paziņojusi, ka to pārsūdzēs, atgādinot, ka līdzīga prasība pret Džonsona lēmumu, kas bija iesniegta Londonas Augstajā tiesā pagājušajā nedēļā jau tikusi noraidīta.

Viens no advokātiem, kas pārstāv prasītājus, pieļāvis iespēju, ka Augstākajā tiesā lieta varētu tikt skatīta jau nākamajā otrdienā.

Parlamenta darba apturēšana, uzsākot jauno sesiju, ir ierasta prakse, kuras mērķis ir dot valdībai laiku jaunās likumdošanas programmas sagatavošanai, un tā tiek izmantota gandrīz katru gadu.

Taču Džonsona lēmums tiek vērtēts ļoti pretrunīgi, jo tas liedz parlamenta paust savu viedokli īsi pirms paredzētās Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) apstākļos, kad tās noteikumi joprojām nav skaidri.

papildināts viss teksts 

Top komentāri

ak vai
a
Eiromafija raustās agonijā. Eiromafijai drausmīgi bail no tautas gribas. 2005.gadā franči ir nobalsojuši pret Eiropas konstitūciju, tā vienalga tika apstirpināta, tikai ar Lisabonas līguma nosaukumu, bet frančiem tika atņemtas tiesības ierosināt referendumus. 2016.gadā angļi ir nobalsojuši par izstāšanos no ES, 2018.gada jūnijā angļiem jau bija jābūt brīviem, bet viņus joprojām cenšas paturēt eirobordelī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits