Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ūdens līmenis Hersonas apgabalā turpina samazināties

Ūdens līmenis Dņeprā Hersonas apgabalā turpina samazināties, tomēr applūdušas joprojām ir 3600 mājas, otrdienas rītā paziņoja Hersonas apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Prokudins.

"Joprojām ūdenim ir tendence samazināties. Līdz rītam vidējais plūdu ūdens līmenis ir divi metri un 70 centimetri, kas ir par 27 centimetriem mazāk nekā vakar vakarā," viņš informēja videouzrunā vietnē "Telegram". Prokudins piebilda, ka aizvadītās diennakts laikā no ūdens atbrīvojušās 200 dzīvojamās mājas.

Par bezvēsts pazudušām tiek uzskatītas 42 personas, paziņoja apgabala kara administrācijas vadītājs, piebilstot, ka aizvadītajā diennaktī atrastas divu cilvēku mirstīgās atliekas, tādējādi pēc Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) uzspridzināšanas radušos plūdu dēļ miruši desmit cilvēki un vēl 20 ievainoti.

Glābšanas operācijā iesaistīti 1660 cilvēki, kuri no applūdušajām apdzīvotajām vietā evakuējuši 2759 cilvēkus, no kuriem 263 ir bērni un 77 cilvēki ar ierobežotām pārvietošanās spējām.

Prokudins atzina, ka krievu okupētajās teritorijās Dņepras kreisajā krastā situācija "joprojām ir ārkārtīgi kritiska". Viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka "tur zem ūdens ir 17 apdzīvotas vietas un vienā no tām Krievija nesteidzas glābt cilvēkus, kuri tās dēļ atrodas nāves briesmās". Ukraiņiem no Dņepras kreisā krasta izdevies izvest 133 cilvēkus, paziņoja Hersonas apgabala kara administrācijas vadītājs.

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēks pagājušā nedēļā Hersonas apgabalā uzspridzināja Kahovkas HES, sagraujot tās aizsprostu un appludinot milzīgas teritorijas, tostarp vairākas apdzīvotās vietas.

Kahovkas HES atrodas Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizsprosta uzspridzināšanas applūdušas teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits