Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ukraina varētu pieprasīt Latvijai atdot tiesas konfiscētos 29 miljonus eiro

Ukraina varētu pieprasīt Latvijai atdot ar bijušajām augsta ranga Ukrainas amatpersonām saistītos 29 miljonus eiro, kurus Rīgas apgabaltiesa atzinusi par noziedzīgi iegūtiem un konfiscējusi, liecina Ukrainas Ģenerālprokuratūras otrdien izplatītais paziņojums.

"Pateicoties Ukrainas Ģenerālprokuratūras un Latvijas atbildīgo iestāžu kopīgajiem pūliņiem, Latvijas tiesa (..) atzinusi, ka vairāk nekā 30 miljoniem ASV dolāru, kas saistīti ar bijušajām augsta ranga Ukrainas amatpersonām, ir krimināla izcelsme, un nolēmusi tos konfiscēt," teikts paziņojumā.

Tajā arī minēts, ka šie līdzekļi tika arestēti 2015.gada sākumā saistībā ar Ukrainas Ģenerālprokuratūras lūgumu sniegt tiesisko palīdzību.

"Jautājums par noziedzīgas izcelsmes aktīvu atdošanu Ukrainai tiks risināts starpvaldību līmenī," piebilsts paziņojumā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģija oktobra sākumā atcēla Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu un atzina par noziedzīgi iegūtiem arestētus naudas līdzekļus 29 miljonu eiro apmērā. Šie naudas līdzekļi pašlaik atrodas nerezidenta kontos Reģionālajā investīciju bankā. Tos nolemts ieskaitīt valsts budžetā.

Kriminālprocess tika sākts 2016.gada 25.oktobrī aizdomās par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, izmantojot vairāku nerezidentu kontus, kas tika atvērti "Reģionālajā investīciju bankā". Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, kuru veic Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde.

Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte un Latvijas prokuratūras preses sekretāre aģentūrai LETA izmeklēšanas interesēs nekomentēja, vai minētajā kriminālprocesā ir aizdomās turētie, kā arī nekomentēja, par ko tieši notiek izmeklēšana.

Tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Pēc aktīvu apmēra Reģionālā investīciju banka 2019.gada jūnija beigās bija 12.lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akcionāri ir SIA SKY Investment Holding (37,4%), Ukrainas pilsonis Jurijs Rodins (20%), Ukrainas Pivdennyi (13,76%) un Marks Bekkers (10,57%).

pievienota pēdējā rindkopa 

 

Top komentāri

Onufrijs Konoņenko
O
Tad jau labāk tos izmaksāt bāriņiem un atraitnēm, jo Ukrainā to naudu nozags otrreiz.
Devēja
D
'Labāk sūtiet mums zemestrīci, bet mēs jums atdosim Emīlu... ' Labāk mēs paturēsim 29M, bet kompensācijai mēs varam atdot Ukrainai 2 bezkompromisa ministru pāri ar VLKSM pieredzi reformu veikšanai.
mēģināts nav zaudēts
m
Nauda ir krimināla, tā viegli ir "izslīdējusi" cauri Ukrainas naudas atmazgāšanas uzraugiem, kas to nav "pamanījusi". Jādomā, ka tas nemaz nebija tik viegli.:)) Atzīstot naudu par nelikumīgu, Latvijas valsts to izņēma un konfiscēja, pievienojot valsts budžetam. Tiktāl viss ir skaidrs un likumīgs, tā dara visas valstis ar bankās noguldītiem nelikumīgiem miljoniem. Atšķirība ir tajā, ka Ukrainā, tāpat kā Krievija un Baltkrievija, dzīvo "po ponjatijam". Tātad - kā sarunāsim (Levits ar Zelenski), tā arī bus. Izglītības darbinieku arodbiedrība jau pieprasīja šo naudu nodot skolotājiem algu paaugstināšanai. Nu viss. Ukraina spēlēs "nezinīšus", bet mēs te tikai viņiem piegādāsim kriminālo naudu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits