Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ungārija pārtrauc nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu

Budapešta otrdien paziņojusi, ka pārtrauc to nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu, kas citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs nokļuvuši, sākotnēji šķērsojot Ungārijas teritoriju.

"Laiva ir pilna," sarunā ar Austrijas žurnālistiem norādīja Ungārijas valdības pārstāvis Zoltāns Kovāčs. "Mēs visi vēlamies Eiropas risinājumu, taču mums jāaizsargā Ungārijas intereses un mūsu iedzīvotāji."

Viņš piebilda, ka Budapešta pārtraukusi to ES normu piemērošanu, kas pazīstamas kā Dublinas noteikumi un nosaka, ka patvēruma pieprasījums jāizskata tai dalībvalstij, kas bijusi pirmā, kurā attiecīgā persona ieradusies.

Saskaņā ar Ungārijas valdības datiem šogad valstī ieradušies jau 60 000 nelegālo imigrantu, no kuriem lielākā daļa šķērsojusi robežu ar kaimiņos esošo Serbiju.

Kā pavēstīja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvis, Budapešta šo lēmumu pamatojusi ar "tehniskiem iemesliem".

"Komisija pieprasījusi Ungārijai nekavējoties sniegt skaidrojumus par tehnisko problēmu raksturu un mērogu," piebilda EK pārstāvis.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Ungārija pavēstīja, ka sāks būvēt četrus metrus augstu žogu gan robežu ar Serbiju, lai apturētu nelegālo imigrantu plūsmu.

Jau iepriekš Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns paziņojis, ka multikulturālisma laikmetam pienācis gals un ka viņš darīs visu, lai pasargātu savu valsti no šīs iepriekšējās neveiksmīgās politikas sekām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits