Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vācijā aizliedz labēju pseidoreliģisku grupējumu

Vācijas Iekšlietu ministrija trešdien paziņoja, ka aizliedz galēji labējā pseidoreliģiskā grupējuma Artgemeinschaft darbību, novērtējot to kā "kultam līdzīgu, dziļi rasistisku un antisemītisku apvienību, kas centusies indoktrinēt bērnus ar galēji labējām idejām".

Deutsche Welle vēsta, ka vienlaikus policija trešdien 26 mājokļos 12 federālajās zemēs veikusi kratīšanu, kas vērsta pret 39 grupējuma locekļiem.

Iekšlietu ministrijas paziņojumā teikts, ka Artgemeinschaft, kurā ir ap 150 aktīvu locekļu, izmantojis "pseidoreliģisku ticību vācu pagānu dieviem, lai izplatītu savu pasaules uzskatu, kas pazemo cilvēku cieņu". Tas lietojis nacisma laika literatūru, lai panāktu, ka jauni cilvēki pārņem tā paustās "ziemeļu rases" pārākuma teorijas. Grupējumam bijis savs grāmatveikals internetā, ar kura palīdzību radikalizēti un pievilināti jauni biedri. Ar grupējumu saistītā "ģimeņu asociācija" Familienwerk, kas darbojās, lai pievilinātu un indoktrinētu ģimenes, īpaši daudzbērnu ģimenes, arī aizliegta līdz ar mātesorganizāciju.

"Šis ir tālāks trieciens galēji labējam ekstrēmismam un nacisma ideoloģijas izplatītājiem mūsdienās. Šis galēji labējais grupējums centās izveidot jaunus konstitūcijas ienaidniekus ar pretīgas bērnu un jauniešu indoktrinācijas palīdzību,» paziņoja Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits