Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vēbers pēc ievēlēšanas EK prezidenta amatā bloķētu Nord Stream 2 projektu

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu vadošais konservatīvā bloka kandidāts Vācijas politiķis Manfrēds Vēbers intervijā Polijas laikrakstam Polska Times pavēstījis, ka darīs visu iespējamo, lai apturētu Krievijas īstenoto gāzesvada projektu Nord Stream 2, ja viņš tiks ievēlēts Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatā.

Vēbers žurnālistiem norādījis, ka Eiropas Savienības (ES) interesēs nav palielināt bloka atkarību no Krievijas gāzes, un viņš darīs visu, kas ir viņa spēkos, lai liegtu šī gāzesvada celtniecības pabeigšanu.

Nord Stream 2 būs Baltijas jūrā ieguldīts savienojums, kas nodrošinās dabasgāzes transportēšanu vairāk nekā 1200 km attālumā no gāzes krātuvēm Krievijā līdz klientiem Eiropā. Paredzēts, ka Nord Stream 2 divu cauruļvadu sistēma palīdzēs Eiropai nodrošināt tās nākotnes gāzes importa vajadzības ar jaudu 55 miljardi kubikmetru gāzes gadā.

Šī projekta kritiķi uzskata, ka tas palielinās Eiropas atkarību no Krievijas, bet atbalstītāji uzsver uz ES nepieciešamību pēc drošām enerģijas piegādēm.

Saskaņā ar tā dēvēto vadošo kandidātu sistēmu vislielākās izredzes ieņemt EK prezidenta amatu ir tās frakcijas kandidātam, kas EP vēlēšanās iegūs visvairāk balsu.

Tomēr viņam jāspēj panākt arī ES dalībvalstu līderu atbalstu.

Galīgais lēmums par nākamo EK prezidentu jāpieņem Eiropas Parlamentam (EP).

EP vēlēšanas notiks 2019.gada maijā.

Top komentāri

Ezis
E
Kur loģika bloķēt projektu, kas Eiropai ļauj iepirkt lētu gāzi? Ja Krievija sāks izmantot šo cauruli politiskiem mērķiem, tad neviens neliedz pirkt demokrātisko, dārgo ASV gāzi. Kāpēc iebilst pret pašu būvprojektu? :)
Irlielāmērāticams
I
ka Baltijas valstīm, aizrautīgi piedaloties Krievijas apriešanā, vajadzētu pamanīt acīm redzamo - lēta Krievijas gāze ir izdevīga Vācijas ekonomikai un ES ekonomikai. Jūs gribat cīnīties pret Vācijas un ES interesēm?
:)
:
Neko tas petuhs nevar vairs bloķēt vai padarīt, tie teksti speciāli domāti deģenerātiem, kas to rusofobisko propagandu rij un prasa vēl! :) Bet krievi tik būvē un friči un citi pērk un pirks arī turpmāk! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits