Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Visā Vācijā pieņem noteikumus par obligātu masku valkāšanu

Masku valkāšana, atrodoties sabiedrībā, turpmāk būs obligāta visā Vācijā, tiesa gan situācijas, uz kurām šīs prasības attieksies, dažādās federālajās zemēs būs atšķirīgas.

Par atbilstošiem soļiem nule kā paziņojušas visas 16 federālās zemes. Pārējām zemēm trešdien pievienojusies arī Brēmene.

Pilsētas valdības pārstāvis sakariem ar presi pavēstīja, ka noteikumi tiks pieņemti piektdien. Muti un seju aizsedzošu masku valkāšana cilvēkiem būs obligāta, atrodoties veikalos un sabiedriskajā transportā.

Līdzīgi noteikumi pieņemti arī citās federālajās zemēs, tiesa gan, Berlīnē un Brandenburgā maskas būs obligātas vienīgi sabiedriskajā transportā.

Pēc sarunām ar reģionu līderiem kanclere Angela Merkele pagājušajā nedēļā nāca klajā ar valsts mēroga vadlīnijām, ļaujot darbu atsākt daļai veikalu un uzņēmumu, vienlaikus uzsverot, ka sejas masku valkāšana, esot cilvēkos, ir "ļoti ieteicama".

Lielākā daļa prasību par masku valkāšanu stāsies spēkā jaunnedēļ.

Top komentāri

Itamars Toledano
Redziet! Ķīnā, Dienvidkorejā maskas PALĪDZĒJA. Arī Austrijā, kolīdz par velti veikalos sāka dalīt maskas, arī palīdzēja. Un palīdz joprojām.Latvijā maskas tikai ārstiem palīdz, bet parastai tautai maskas NEPALĪDZ, jo vīruss PRASTOS neieredz, un maskai iet cauri.
heh
h
Labrīt, Latvija!
VVZ
V
Labākās maskas aiztur daļiņas, kas ir 1 mikrons un lielākas. Vīrusa lielums ir 20- 300 nanometri. Nanometrs ir metra miljardā daļa. Mikrons- miljonā daļa. Vīruss ir 1000 reizes mazāks par baktēriju. Maskai vīrusi iet cauri kā odi caur sētas žogu. Vienīgais, kur palīdz- šķaudot lielākie puņķi aizķeras. Un vēl- labi, ja kungi grib, to masku varu uzlikt, bet tad, lūdzu, nodrošiniet man to bez maksas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits