Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

WSJ: Čehija munīciju Ukrainai iepērk arī no Krievijas sabiedrotajiem

Čehija ir apzinājusi aptuveni 800 000 artilērijas lādiņu iegādei no dažādiem piegādātājiem visā pasaulē ne tikai Rietumvalstīs, bet arī pie Krievijas sabiedrotajiem, un ir atradusi vēl 700 000 lādiņu, kurus var iegādāties papildus, vēsta laikraksts The Wall Street Journal (WSJ).

WSJ ziņo, ka Čehija pašlaik iepērk 300 000 padomju tipa lādiņu un aptuveni 500 000 Rietumos ražotu lādiņu.

Kā noskaidrojuši WSJ žurnālisti, munīcijas, kuru Čehija nodos Ukrainai, piegādātāju vidū ir arī Krievijas sabiedrotie, lai gan Prāga nepublisko, kur tieši iepērk Ukrainai paredzēto munīciju.

Tirdzniecības līgumi liecina, ka piegādes tiks veiktas caur Čehiju vai trešajām valstīm, lai slēptu saikni starp izcelsmes valstīm un Ukrainu un neizraisītu Maskavas dusmas uz piegādātāju, liecina WSJ rīcībā esošā informācija.

Pašlaik jau ir samaksāts par pirmo 300 000 šāviņu partiju, kurai vislielāko finansējumu piešķīrusi Vācija, ziņo laikraksts.

Kā norāda Čehijas valdība, kad būs pieejami līdzekļi, būs pieejams vairāk šāviņu. Pirmās piegādes Ukrainai varētu sākties tuvāko nedēļu laikā.

Februārī Minhenes drošības konferencē Čehijas prezidents Petrs Pavels pavēstīja, ka Čehija ārpus Eiropas Savienības (ES) apzinājusi 800 000 šāviņu, ko valstis, kuru rīcībā ir šie šāviņi, ir gatavas nekavējoties pārdot.

Čehija paziņoja par līdzekļu vākšanu un koordinē šo operāciju. Čehijas sāktajā munīcijas iegādes projektā iesaistījušā aptuveni 20 valstis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits