Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pervij kanal eksredaktorei piespriež ieslodzījumu

Tiesa Maskavā aizmuguriski piespriedusi astoņu gadu un sešu mēnešu ieslodzījumu vispārēja režīma labošanas darbu kolonijā bijušajai Kremļa ruportelevīzijas Pervij kanal redaktorei Marinai Ovsjaņņikovai, kura Krievijā tika apsūdzēta "nepatiesas informācijas izplatīšanā par Krievijas bruņotajiem spēkiem", vēsta Interfax.ru.

Viņai papildus arī aizliegts četrus gadus strādāt amatos, kas saistīti ar elektronisko vai informācijas un telekomunikācijas tīklu, to skaitā interneta vietņu, administrēšanu. Tā kā M. Ovsjaņņikova pašlaik dzīvo ārzemēs, piespriesto ieslodzījuma laiku nolemts skaitīt no viņas aizturēšanas brīža Krievijas teritorijā vai no izdošanas brīža.

M. Ovsjaņņikova ieguva atpazīstamību 2022. gada martā, kad parādījās Pervij kanal tiešraidē aiz ziņu lasītājas, turot rokās plakātu, uz kura rakstīts: "Nē, karam! Apturiet karu! Neticiet propagandai. Šeit jums melo. Krievi pret karu." Pēc tam viņa tika aizturēta un viņai tika piespriests naudas sods. Vēlāk viņa aizbrauca no Krievijas un vairākus mēnešus strādāja Vācijā laikrakstā Die Welt, pēc tam atgriezās Krievijā, lai risinātu bērnu aizbildniecības jautājumus. Pēc atgriešanās Krievijā viņa piedalījās pretkara akcijās, par ko viņu trīs reizes sodīja ar naudassodu, bet vēlāk pret viņu ierosināja krimināllietu un noteica mājas arestu. No tā viņa aizbēga kopā ar meitu un pašlaik dzīvo Parīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits