Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Standard&Poor's pazemina Krievijas kredītreitingu līdz BBB-

Starptautiskā reitingu aģentūra Standard&Poor's (S&P) piektdien par vienu pakāpi pazeminājusi Krievijas kredītreitingu, samazinot to līdz atzīmei BBB-, kā arī nosakot tam negatīvu nākotnes prognozi.Savu lēmumu S&P skaidro ar kapitāla aizplūšanu no valsts šī gada pirmajā ceturksnī un ar sarukušajām Maskavas iespējām piesaistīt līdzekļus arējos finanšu tirgos.

"Mēs uzskatām, ka sarežģītā ģeopolitiskā situācija starp Krieviju un Ukrainu var novest pie ievērojamas ārvalstu, kā arī vietējā kapitāla papildus aizplūšanas no Krievijas ekonomikas, sagraujot jau tā vājās izaugsmes perspektīvas," teikts aģentūras paziņojumā.Tikmēr pirms pāris nedēļām Krievijas premjerministra pirmais vietnieks Igors Šuvalovs intervijā izdevumam Forbes atklāja, ka Krievija varētu veidot jaunu kredītreitingu aģentūru kopā ar Ķīnu, lai mazinātu atkarību no Rietumiem."Pēc 2008.gada pasaulē sākās virzība, lai radītu no Rietumiem neatkarīgu kredītreitingu aģentūru sistēmu. Ķīnā tiek radīta vesela sistēma, tiek piesaistīti reitinga biroji no citām valstīm. Viņi piedāvā Krievijai strādāt kopā, lai reitingus nevarētu ieslēgt un izslēgt pēc valdību rīkojuma," paziņoja Šuvalovs.Viņš izteicās, ka šādi soļi esot nepieciešami, jo starptautiskās kredītreitingu aģentūras atrodoties Rietumu valdību kontrolē un tās ar nodomu pazeminot Krievijas kredītreitingu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits