Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Analītiķi: Putins kļūs par prezidentu, viņam kā premjers pievienosies Kudrins

Politiskās intrigas par to, kurš nākamgad ieņems Krievijas prezidenta krēslu, neziņas dēļ arvien pieaug, un analītiķi prognozē jaunu scenāriju varas sadalei. Pēc ekspertu domām, no prezidenta amata jāatvadās Dmitrijam Medvedevam, jo viņa vietā valsts vadītāja godā atgriezīsies Vladimirs Putins, kuram kā premjerministrs pievienosies līdzšinējais finanšu ministrs Aleksejs Kudrins.

Šis variants lieliski sader ar V. Putina vēlmi atkal pārņemt valsti savās rokās un izveidot tandēmu ar A. Kudrinu, kurš iemantojis reformatora tēlu, sekmīgi izvedot valsti no 2008. gada finanšu krīzes, Maskavas politologi norādījuši franču laikrakstam Le Figaro. V. Putins no prezidenta uz premjera krēslu bija spiests pārsēsties 2008. gadā, jo valsts konstitūcija nepieļauj ieņemt valsts vadītāja amatu ilgāk kā divus termiņus jeb astoņus gadus pēc kārtas.

Gan V. Putins, gan D. Medvedevs likuši noprast, ka grib kandidēt martā gaidāmajās vēlēšanās. Tomēr abiem nav izdevies rast šajā jautājumā vienošanos, ievedot Maskavas politiku strupceļā, raksta The New York Times. Kremļa stratēģi ziņo, ka lēmums tiks pieņemts šomēnes.

Reti kurš tic, ka D. Medvedevam izdosies nosargāt prezidenta krēslu. Arī Levadas centra sabiedriskās domas aptaujas rezultāti vēsta, ka tikai 22% Krievijas iedzīvotāju domā, ka D. Medvedevs tiks pārvēlēts, savukārt 41% prognozē, ka prezidents būs V. Putins. Analītiķi jau piemeklējuši D. Medvedevam siltu vietiņu, prognozējot Satversmes tiesas priekšsēdētāja pozīciju dzimtajā Sanktpēterburgā.

V. Putina kritiķi domā, ka vēlēšanas būs vien formāls solis, pēc kura «režīms turpinās slīgt stagnācijā, kas iepazīta jau Brežņeva laikos». Šajā aspektā domas dalās krasāk nekā par vēlēšanu iznākumu. Optimistiskākie eksperti, arī Rietumu diplomāti, prognozē, ka V. Putins turpinās veidot ciešāku sadarbību ar Eiropu.

Maskavas Kārnegī centra pārstāvis Nikolajs Petrovs norāda, ka tam lieti noderēs «premjers kamikadze», kas padarīs melno darbu un panāks ekonomiskās reformas, kas aizkavējušās finanšu krīzes dēļ. Šai lomai ideāli piemērots esot A. Kudrins, liekot analītiķiem lēst par gaidāmo V. Putina un A. Kudrina tandēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits